Hopp til innhold

Jan Fredrik Karlsen blir ny MGP-general

– Dette er drømmejobben, sier Jan Fredrik Karlsen om å bli den nye musikkansvarlige i Melodi Grand Prix.

Mandag ble det klart hvem som overtar MGP-stafettpinnen etter Vivi Stenberg; ingen ringere enn tidligere Idol-general Jan Fredrik Karlsen.

USMINKET: Vi ble med NRKs nye MGP-general på sminkerommet, og fikk en Kate Guldbrandsen-imitasjon på kjøpet. Reporter: Stine Traaholt.

I mars kom beskjeden om at Vivi Stenberg, musikksjefen i Melodi Grand Prix (MGP), slutter i jobben sin.

Siden den gang har ryktene gått om hvem som skal ta over den prominente stillingen. Nå er det klart at Jan Fredrik Karlsen blir ny MGP-general.

– Det er en stor oppgave som er det kult å få muligheten til å gjøre. Dette er drømmejobben, sier den alltid like entusiastiske Karlsen til NRK.no.

Startskuddet for påmelding til neste års MGP går i dag. Selve datoen for konkurransen er ikke klar ennå.

– Jeg elsker popmusikk!

Jan Fredrik Karlsen

FÅR DRØMMEJOBBEN: Jan Fredrik Karlsen har hatt et nært forhold til Melodi Grand Prix siden Kate Gulbrandsen vant i 1987.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

Musikkentusiasten er ikke et ukjent ansikt for den gjengse TV-seer. I tillegg til flere år som Idol-dommer har han også medvirket i programmene X-Factor og Norske Talenter.

Han har gjennom sine mange år i norsk musikkliv rukket å bli en markant skikkelse, blant annet som manager for Kurt Nilsen.

– Jeg elsker popmusikk, og jeg elsker mange folk samtidig som digger ting på likt. Grand Prix er et av de få evigvarende konseptene som folk fortsatt elsker å se på og mene noe om. Når du treffer riktig, favner du en hel nasjon, sier den nye MGP-generalen.

Karlsen forteller at han fant sin interesse for popmusikk gjennom nettopp MGP.

– Da jeg skjønte at jeg elsket popmusikk var da Kate Gulbrandsen vant Melodi Grand Prix med «Mitt liv». Da danset jeg rundt hjemme med Kate Gulbrandsen på full guffe. Det var ikke så mange andre enn meg som gjorde det, forteller Karlsen, før han bryter ut i sang.

NRK: – Et opplagt valg

Charlo Halvorsen

OPPLAGT: NRKs underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen, mener Jan Fredrik Karlsen var et opplagt valg som ny MGP-sjef.

Foto: Nyhetsspiller

NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen mener Jan Fredrik Karlsen var et opplagt valg.

– Det synes vel ganske opplagt for de fleste? Det er en dyp kunnskap om musikk-Norge, mye energi og et hjerte for MGP som ligger til grunn for at vi valgte Jan Fredrik Karlsen, sier Halvorsen.

– Trenger MGP litt mer energi?

– Nei, det mener jeg ikke. Men det er bra å få inn litt nye folk med nye kontakter og andre måter å se ting på.

– Kommer det til å bli veldig annerledes med Karlsen?

– Vi har det til vurdering hvert år, men det fungerte jo veldig bra i år, sier Halvorsen.

Selv tror Karlsen at det folka som jobber rundt ham som kommer til å merke den største forandringen.

– Jeg er jo en ganske tydelig person, og har veldig mye energi. Jeg er heller ikke redd for å si det jeg mener. De som jobber med meg vil nok merke det. Så jeg kommer til å prege det, forhåpentligvis i positiv forstad, sier den ferske generalen.