Normal

En tørket oksepenis, sa du?

WIEN (NRK): Postkortinnspillingen til Eurovision Song Contest bød på overraskelser for Mørland & Debrah Scarlett.

Postkort Mørland & Debrah Scarlet

I forbindelse med postkortene som vises før artistene står på scenen i ESC, fikk Mørland & Debrah Scarlett en tom eske levert på trappe i Oslo.

Foto: NRK

Tradisjon tro blir hvert land i Eurovision Song Contest (ESC) introdusert med et såkalt postkort. Dette er en kort video av artistene som spilles av før de står på scenen.

I år har vertslandet valgt å løse dette ved å dra hjem til hvert land, gi artistene en pakke hvor innholdet leder til en aktivitet i Østerrike.

Norges ESC-postkort

– Vi fikk helt latterkrampe

Mens artistene fra enkelte land fikk hoppe i fallskjerm, lære flammesjonglering, hoppe i strikk og boltre seg i operaen i Wien, fikk Norges Mørland & Debrah Scarlett noe litt mer spesielt i sin pakke.

– Vi ante jo ikke hva de hadde planlagt for oss, forteller Mørland.

Oksepenis

Pakka de fikk levert på trappa var tom.

Foto: NRK

– Hjemme i Oslo fikk vi en tom eske og beskjed om å forestille oss at den inneholdt noe som gjorde oss veldig glade. Jeg så for meg at det var en forunderingspakke fylt av alt jeg liker best her i verden, sier Debrah Scarlett.

Det var først fremme i de østerikske alper de fikk vite at innholdet i pakken var en tørket oksepenis.

– Vi fikk jo helt latterkrampe. Der hadde vi stått på trappa hjemme i Oslo og sett overlykkelige ut for en tørket oksepenis, ler Mørland.

Østerriksk tradisjon

Den tørkede oksepenisen blir brukt til å feste årene i tradisjonelle østerrikske kanoer. I postkortet ser man at Mørland & Debrah Scarlett padler rundt omringet av Alpene.

Oksepenis

Den tørkede oksepenisen brukes til å feste årene på de tradisjonelle østerrikske kanoene.

Foto: NRK

– Det føles jo ganske urettferdig at noen land får hoppe i fallskjerm mens vi fikk en oksepenis som skulle brukes til å feste noen årer, sier Mørland og legger raskt til:

– Men altså, spøk til side - oksepenis eller ei, vi hadde en helt fantastisk tur til Altaussee hvor opptaket ble gjort. Omgivelsene rundt oss var spektakulære.

Lørdag ser du Mørland & Debrah Scarlett, og postkortet med oksepenisen, i finalen i Eurovision Song Contest 2015 klokka 21.00 på NRK1.