Norge ut som nummer ni i finalen

WIEN (NRK): Norge har fått startnummer ni i Eurovision-finalen på lørdag. Vår eneste nordiske nabo som deltar, Sverige, følger hakk i hæl som nummer ti.

Mørland & Debrah Scarlett

Mørland & Debrah Scarlett starter rett etter Serbia i lørdagens finale.

Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Natt til fredag ble finalerekkefølgen til Eurovision Song Contest bestemt, etter at blant andre norske Mørland & Debrah Scarlett tok seg videre fra første semifinale.

Der ble det bestemt at Norge starter som niende land ut i finalen. Vivi Stenberg, musikkansvarlig for MGP, sier til NRK at hun er godt fornøyd med startnummeret.

– Umiddelbart tenker jeg at det er et fint startnummer. Konkurransen er i gang, og det er en del rockete låter foran oss. Det norske nummeret kommer inn og blir en visuell og sjangermessig oase blant alle de andre.

Mørland & Debrah Scarlett

Mørland & Debrah Scarlett trakk en plass i første halvdel av finalen under pressekonferansen torsdag kveld. Den endelige plasseringen har arrangøren ORF bestemt.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK
Fyrer av kruttet med en gang

Sverige har fått startumer ti, og skal altså på rett etter Norge. Det har fått mange til å reagere i sosiale medier. Stenberg sier hun forstår reaksjonene.

– Jeg syns jo det høres ut som en litt rar avgjørelse. Dette er de eneste to nordiske låtene som er igjen i konkurransen. Så for å holde interessen oppe fra nordiske seere, tror jeg det kunne vært lurt å spre de to låtene.

Likevel tror hun ikke det vil få noe å si for utfallet for Norges del.

– Serbia og Litauen ligger rett før oss. De har to fargesterke og ganske stappede visuelle låter. Vi blir et vakkert pusterom for TV-seerne.

LAST NED: Skal du ha Grand Prix-fest? Last ned poengskjema til finalen her!

Slik blir rekkefølgen i finalen:

Finalen ser du på NRK1 lørdag klokken 21.00.