Dusty Cowshit rocket ambassaden

Fredag var Guri og den norske delegasjonen på mottakelse i den norske ambassaden i Helsingfors. Det hele gikk for seg i pyntelige former fram til Dusty Cowshit dukket opp.

Guri Schanke og Dusty Cowboys
Foto: Geir Evensen / NRK

Se video: Dusty Cowshit som gatemusikkanter

Den norske ambassadøren i Finland, Haakon B. Hjelde, hadde invitert hele den norske delegasjonen med Guri Schanke i spissen til mottakelse på Norges ambassade i Helsingfors fredag ettermiddag. I diplomatiske former og omgivelser ble det inntatt kanapéer og sjokoladedyppede jordbær.

Fikk applaus

- Du røk ikke ut, Guri, du gikk videre til finalen i hjertene våre, sa ambassadør Hjelde og fikk applaus. 

Bare noen kvartaler unna satt halvparten – det vil si fem stykker – av Moss’ store sønner, Dusty Cowshit og ble intervjuet av Se & Hør. Da kåbbåyene fikk høre at det var festivitas på den nærliggende ambassaden tok de en rask beslutning, og innfant seg hos det norske vertskapet kort tid etter.

 

Dusty Cowshit på den norske ambassaden i Helsingfors
Foto: Geir Evensen / NRK

- Vi tenkte vi skulle hilse innom, sa en av gruppas mange frontfigurer, Tom Jarle Dehkes, før han fikk seg et glass musserende.

G:son spilte piano

Derfra gikk stemningen oppover og den diplomatiske etiketten nedover. Først fikk Guri synge sitt eget bidrag ”Ven a bailar conmigo” med låtskriver Thomas G:son på piano.

- Den går i E-moll, du har jo skrevet låta selv, flirte musikalsk ansvarlig Javed Kurd, da G:son fikk hukommelsesproblemer et kort øyeblikk.

 

Guri Schanke og ambassadør Haakon B. Hjelde
Foto: Geir Evensen / NRK

Da Guri hadde sunget bidraget sitt, bidrag og tatt en liten svingom med ambassadør Hjelde selv, tok Dusty Cowshit over, og sang sin egen coverversjon av låta med ambassadøren selv som DJ på CD-anlegget. Dusty-medlem og gitarist Odd Evil Custer dro Guri med i dansen, og demonstrerte et par ”kjoleskift” selv, der jakke og skjorte forsvant til de smekre latino-rytmene. Guri så ut til å kose seg, og fikk den rette cowgirl-looken da hun fikk låne stetson-hatten til sin nye dansemakker.

 

Guri Schanke og Dusty Cowshit
Foto: Geir Evensen / NRK

- Vi har prøvd å komme inn på den finske ambassaden i Oslo før, men det gikk dårlig. Så nå var det fint å komme på den norske ambassaden i Helsingfors, forteller Dusty Cowshit, før de sier takk for seg og drar videre til nye sprell i den finske hovedstaden.