Hopp til innhold

Dette må du passe på, Per

- En gang i året samles over 40 land for bare å synge dumme sanger. Hvis du klarer å formidle gleden ved dette, så har du gjort jobben din, mener Jostein Pedersen.

Per Sundnes og Jostein Pedersen
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Vi møtte Jostein Pedersen og Per Sundnes utenfor Hartwall Arena i Helsingfors tidligere denne uken for å høre om Jostein kunne hjelpe vår nye kommentator Per Sundnes med noen tips og triks. Og Jostein gikk rett på det viktigste med en gang. Når skal man rekke å tisse?

- Ja du sitter der innestengt i et bittelite bur i over tre timer. Før det, bak kullissene, så har vi arbeidet i ti-tolv timer, og det er klart at naturen krever sitt. Og da må man velge når naturen skal få lov til å få en fri utfoldelse. Og i år vil jeg anbefale Portugals sang. Under Portugal, så går hele nasjonen ut og gjør sitt fornødne og så kommer vi frisk og nydusjet til Norges sang, humrer Jostein.

Må snakke pent

Jostein Pedersen og Per Sundnes
Foto: Hanne Hoftun / NRK

- Men når du først har Jostein her, Per: Er det noe du vil spørre han om?

- Ja, jeg har jo melka han litt om hva man skal si og ikke si. Man må jo være jævlig varsom med hva man sier. Nå sa jeg jævlig og det skal man ikke si. Det sitter nemlig en million nordmenn og kan bedre enn deg. Så fakta og alle sånne ting må du sjekke i "hue og ræva" før du går på. Og det har jo Jostein bestandig gjort.

Per har også fått med seg at møbelprat er noe han må holde seg langt unna om han skal unngå skandaleprat i pressen.

- Ja, hvis du vil så kan du alltid få et førstesideoppslag hvis du kaller Svenskene for en bokhylle, så jeg vet ikke om jeg skal gå i den fella. I hvert fall ikke første året.

Dumme sanger – stor glede

- Essensen her er å formidle den unike stemningen. En gang i året samles over 40 land for bare å synge dumme sanger. Og så sitter da millioner på millioner av mennesker å ser på dette her. Hvis du klarer å formidle den gleden, så har du gjort jobben din. Og det tror jeg Per klarer.

- Jeg skal prøve og gjøre mitt beste. Jostein har jo en del erfaring å gå på. For ikke bare vinner han kommenteringen, men han vinner også dansegulvet. Der er han en legende. Så jeg tør ikke å bevege meg ut dit enda.

- Men du er jo så liten og nett du, Per, så du vises ikke, mens jeg er stor og fager, så det er litt forskjell der, mener Jostein.