Dette mener de - hva mener du?

 Vi har samlet en del av reaksjonene fra semifinalen hos noen av de viktigste personlighetene innen årets Melodi Grand Prix. Dette mener de, men hva mener du?

Sopho fra Georgia
Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

Diskutér i MGP-debattforumet!

Her er noen av reaksjonene etter semifinalen

- At de østeuropeiske landene gjør det bra, betyr bare at vi må mobilisere enda bedre selv. (Per Sundnes, NRKs MGP-kommentator til nrk.no)

 

Stian Malme
Foto: Geir Evensen / NRK

 - Østeuropeerne sender sine alle beste artister med hitlåter som er kjent på tvers av mange landegrenser. Da er det ikke rart de sanker stemmer. Det er uansett ikke aktuelt for Norge å ta med en ”fugleskremsel”-artist for å få oppmerksomhet – vi ser alltid etter gode artister som tåler presset som følger med MGP-deltakelse. (Norges delegasjonsleder Stian Malme til nrk.no)

- Jeg visste det ble tøft, men er ikke overrasket. Hvis vi skal til finalen så er vi nødt til å få støtte fra Balkan-landene. Hvis ikke, så har du ikke sjans. Det er bare å telle opp hvor mange nasjoner det er i Øst-Europa nå. (Islands semifinalist Eirikur Hauksson til nrk.no)

- Dette viser at Melodi Grand Prix snart ligger død i Vest-Europa. EBU er tvunget til å foreta seg noe, ellers er det ingen vits. Jeg ser ingen annen mulighet enn at konkurransen deles i to, en for øst og en for vest, vi snakker tross alt om to helt forskjellige musikkulturer. (Thomas G:son, låtskriver for Norges og Spanias bidrag til Aftenposten)

- Grunnen til at GP har havnet i Øst-Europa er antall land, at de bruker store ressurser på konkurransen og at GP er svært populært i disse landene. Og - hvis sant skal sies: at de såkalte "øst-landene" stemmer på hverandre. Intet galt i det. Vi i Norden har gjort det til en paradegren i 50 år. (NRKs tidligere Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen til VG)

- Det er ingen store overraskelser her. For å være helt ærlig sender de (Øst-Europa, journ. anm.) gode låter. De tar det seriøst og stemmerne deres er mer dedikert, men jeg skjønner frustrasjonen. Jeg hadde håpet på Andorra og kanskje Sveits. (Christer Björkman, Sveriges delegasjonsleder til esctoday.com)

Diskutér i MGP-debattforumet!