Hopp til innhold

Gråtkvalt Carl Espen fikk flest stemmer

Mannen som kanskje hadde mest press på seg i kveld innfridde. Carl Espen fikk flest stemmer i kveldens semifinale og er klar for finalen i Melodi Grand Prix.

Se intervju med Carl Espen, El Cuero og Elisabeth Carew etter den tredje semifinalen i Melodi Grand Prix 2014.

– Hva sier jeg nå? Jeg sier tusen, tusen takk. Jeg er så utrolig takknemlig, sa en rørt Carl Espen etter at han ble utropt til kveldens vinner.

Han er kanskje den av årets artister det har vært knyttet størst forventinger til i forkant av semifinalene. Han og låta «Silent Storm» har blitt hyllet av både publikum og anmeldere, og de var altså ikke mindre imponert etter å ha hørt og sett det hele live. Opptredenen hans ble belønnet med flest stemmer av kveldens fem semifinalister.

– Det er så uvirkelig, sier han.

Se Carl Espen framføre kveldens vinnerlåt «Silent Storm»:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Carl Espen Thorbjørnsen opptrer i den tredje semifinalen i Melodi Grand Prix 2014 med låten "Silent Storm".

Carl Espen har registerert at han er forhåndsfavoritt, men har valgt å ikke fokusere på det.

– Jeg måtte uansett levere på scenen, det er der det avgjøres. Man vet aldri hva folket vil ha, men det er utrolig smigrende å vite at de likte dette, sier kveldens vinner tydelig preget.

Låtskriver Josefin Winther er Carl Espens kusine. Hun har skrevet låta direkte til ham, og også hun kjempet mot tårene da programleder Jenny Skavlan lurte på hvordan dette føles.

– Det ser man jo kanskje. Først og fremst vil jeg si at jeg er utrolig stolt og imponert over det Carl Espen har gjort. Han har jobbet så utrolig hardt opp mot dette, sier hun.

Lyttegruppa, som har plukket ut årets semifinalister, lot seg gripe av det de så på scenen.

– Jeg fikk så mye gåsehud at jeg nesten fikk tårer i øynene, slutten på sendingen kunne ikke vært mer perfekt, sier Gisle G. Stokland.

– Godt å vite at rocken lever

Det norske folk satte tydeligvis også pris på årets eneste rockebidrag i Melodi Grand Prix. El Cuero fikk nemlig nest flest stemmer og er finaleklare.

Bandet har fire kritikerroste album bak seg. Nå skal de jakte like mye ros i den norske MGP-finalen.

– Jeg er veldig stolt, og på vegne av rock er jeg veldig glad, sa vokalist Brynjar Takle Ohr fra scenekanten.

– Vi har hatt lave skuldre og har prøvd å mobilisere stemmer, men det er så fint at folket der ute vil ha oss. Det er godt å vite at rocken lever, legger bror og trommis Håvard Takle Ohr til.

Selv om El Cuero skal stå på scenen i Spektrum først på lørdag, skal bandets bassist til Oslos storstue allerede i morgen.

– Jeg jobber i Spektrum og kjenner bygget ganske godt. Jeg skal faktisk på jobb i morgen klokken fire og rigge til Melodi Grand Prix, ler Tommy Reite.

Se El Cuero framføre «Ain’t no Love (in This City no More)»:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

El Cuero deltar i den tredje semifinalen i Melodi Grand Prix 2014 med låten "Ain't No Love (In This City No More)".

Lyttegruppa var også begeistret for å se et rockebidrag i finalen.

– Jeg fikk nesten litt rockesjokk nå. Dette er først og fremst en knallgod rockelåt, og her er det fire bandmedlemmer som slåss om å komme gjennom skjermen. Jeg vil se dette igjen med en gang, sa lyttegruppens Tarjei Strøm etter å ha hørt El Cuero framføre «Ain’t no Love (in This City no More)»

Revansje for Elisabeth Carew

Elisabeth Carew var den første artisten i den tredje og siste semifinalen i årets Melodi Grand Prix som kunne puste lettet ut. Hun fikke tredje flest stemmer i kveld.

– Det er helt fantastisk. Jeg gleder meg så fælt nå. Pulsen er i hundre, jeg klarer ikke tenke, jublet hun etter å ha blitt ropt opp.

Se Elisabeth Carew framføre «Sole Survivor» her:

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Elisabeth Carew opptrer med låten "Sole Survivor" under den tredje semifinalen i Melodi Grand Prix 2014.

Elisabeth Carew er den eneste av årets MGP-artister som har vært med i konkurransen tidligere. Den gangen ble hun slått ut i semifinalen, men i år sang hun seg klart videre. Nå skal også hun stå på scenen i finalen på lørdag med låta «Sole Survivor».

– Nå er hundre kilo lettet fra skuldrene mine, stråler hun.

– Jeg hadde et så enormt fokus da jeg stod på scenen at jeg nesten ikke husker noen ting, forteller hun til NRK.no.

Se bildeserie fra kveldens semifinale her:

Nå er samtlige ni finalister klare. I den første semifinalen var det Mo, Linnea Dale og Dina Misund som gikk videre. Og i lørdagens semifinale var det Knut Kippersund Nesdal, Oda & Wulff og Charlie som sikret seg finalebilletter.