Hopp til innhold

- Lena må forsvare tittelen og representere Tyskland til neste år

Det mener Tysklands egen MGP-guru, Stefan Raab.

Lena Meyer-Landrut og Stefan Raab

Lena Meyer-Landrut sammen med sin mentor, komikeren og TV-stjernen Stefan Raab.

Foto: Maurizio Gambarini / DPA

Årets Eurovision Song Contest-vinner, Lena Meyer-Landrut, skal forsvare Tysklands ære under neste års Eurovision-arrangement.

I alle fall dersom den mektige, tyske TV-stjernen Stefan Raab får det som han vil.

Under pressekonferansen som fant sted i Tyskland to dager etter seieren , erklærte Raab at Lena er rett kvinne til å representere Tyskland under neste års Eurovision Song Contest.

– Det finnes overhodet ingen grunner til at Lena ikke skal være den som forsvarer seieren på hjemmebane neste år. Verken moralske, etiske eller musikalske grunner, sier Raab, som har vært en sentral aktør i den tyske TV-dekningen av Eurovision Song Contest.

43-åringen ledet det tyske svaret på vår Melodi Grand Prix, TV-programmet Unser Star für Oslo («Vår stjerne i Oslo»). Under finaleuken flyttet han sitt populære talkshow TV Total til Oslo, hvor han ledet vorspielsendinger fra utestedet Stratos.

– Raab snakker i gledesrus

Leder i GP-klubben, Morten Thomassen, tror Raab snakket i gledesrus.

– Det er jo ikke Raab som bestemmer hvem som skal delta i den tyske Melodi Grand Prix-konkurransen, men tysk TV. De har flere nasjonale kanaler, sier Thomassen.

–Har Lena en sjanse til neste år?

– Det kommer an på låten. Det er jo umulig å vite fra år til år – det har blitt som bingolotto, det der, sier Thomassen.

Alt om Melodi Grand Prix/Eurovision Song Contest