Hopp til innhold

Cocktail Slippers

Gjør deg klar for show og sirkus, når Cocktail Slippers inntar Melodi Grand Prix-manesjen!

Cocktail Slippers

Cocktail Slippers er første artist ut i delfinalen i Larvik. De stiller med en ekte hitlåt om en «femme fatale».

Foto: Astrid Waller

De er ekte «rocke-chicks», de sprudlende jentene i bandet Cocktail Slippers. Det energiske bandet består av Hope (vokal), Rocket Queen (gitar), Eurora Demorales (bass), Zumba (gitar), Bella Donna (trommer) og Piper (keyboard).

Jentene, som kommer fra Brønnøysund i nord til Danmark i sør, har rocket scener i inn- og utland i over i ti år, og har ti album- og singelutgivelser i bagasjen.

De har spilt i Hyde Park før Sir Paul McCartney, deltatt på festival i USA med Iggy Pop og Strokes, og turnert i land som Spania, Belgia og Nederland. Nå er jentene klare for å innta Larviks arena, for å skape tre minutters Melodi Grand Prix-magi. Og det blir garantert ikke kjedelig, jentene sier om sin låt og act:

– Skittent sirkus gone mad!

Lucky bullets banet vei

Cocktailjentene hadde ikke sett for seg at skulle stille opp i den over 50 år gamle musikkkonkurransen, men en viss rockabilly-gruppe fra sist års finale ga dem blod på tann.

– Lucky bullets banet vei for oss. Det var så kult å se hvordan de klarte å holde på stilen sin, og gjøre furore i dette herlige sirkuset, sier Rocket, en av gitaristene i bandet.

De seks jentene mener deres gode humør har hatt en stor innvirkning på deres suksess, og de bringer også inn tonnevis av entusiasme når de deltar i MGP.

Vi er en morsom gjeng med eksponeringsbehov, vi hopper på de togene som kommer vår vei. Og det har resultert i sinnssykt mange store opplevelser, sier Zumba.


Heftig kvinne

Låten de deltar med i Melodi Grand Prix, «Keeps on Dancing», startet sitt liv som et gitarriff hos et av medlemmene, og ble gradvis utviklet til en ferdig rockelåt.

Teksten handler om en usedvanlig vakker og farlig kvinne, med en enorm tiltrekningskraft og utstråling. Man må nærmest være slangetemmer for å temme henne. Hun er en femme fatale – kvinnen som alle andre kvinner er livredde, men innerst inne ønsker å være selv.

Jentene i Cocktail Slippers står selv for både tekst og melodi, og de har sterk tro på låten sin:

– Låten er en skikkelig godlåt, en ekte hit!

Under Little Stevens vinger

Og jentene som nå vil bli Grand Prix-stjerner er i de aller beste hender, med selveste Little Steven som mentor!

Den levende legenden fra Bruce Springsteens E Street band og Sopranos kom tilfeldigvis over albumet deres, og elsket musikken så mye at han spilte en av låtene på sitt eget radioshow og tok initiativ til et musikalsk samarbeid.

Bandets seneste plater har blitt gitt ut på hans eget selskap Wicked Cool Records og veteranen tar gjerne over et av instrumentene hvis en av jentene mangler på øvelsene.

Og la det ikke være tvil om at cocktailjentene har ambisjonene i orden når de nå stiller seg på startstreken i MGP. Jentene er nemlig fullblods konkurransemennesker og de er åpne for store saker i tiden som kommer.

– Vi er klare for Baku og verdensherredømme!

Låt: Keeps on Dancing
Artist: Cocktail Slippers
Komponist: Cocktail Slippers
Tekstforfatter: Cocktail Slippers