NRK Meny
Normal

– Prinsesser i dag er litt tøffere enn for 100 år siden

Heftige jentedansere, prinsessekjoler og sirkushester. Bli med på danseprøve til Alexandra Joners MGP-låt «Cinderella»!

Alexandra Joner

– Det blir mye girl power. Opptredenen er veldig feminin, men vi har lagt inn noen «gangsta moves» også, forklarer Alexandra Joner om sceneshowet i MGP-finalen.

Foto: Alvin Santos / NRK

Den 14. mars står Alexandra Joner på scenen i Oslo Spektrum for å fremføre MGP-låten «Cinderella». VGs musikkanmelder kastet terningkast fem, og ga låten superlativer som tidsriktig og spretten, leken og voksen.

Og som tittelen tilsier, kan publikum vente seg en prinsesseverden som hentet ut ifra eventyrbøkene når Joner inntar scenen.

– Vi har hatt som visjon å skape et prinsesseunivers à la 2015. Prinsesser i dag er litt tøffere enn for 100 år siden. Vi har hentet kjente prinsesseelementer og omformet det til et eget, tøffere uttrykk, forklarer Vibeke Sørlie.

Hun er sceneregissør og co-produsent for Melodi Grand Prix. Sammen med koreograf Mia Valentina og Joner selv, har de utformet låtens sceneshow.

– Det blir mye girl power, sier Alexandra Joner.

– Opptredenen er veldig feminin, men vi har lagt inn noen «gangsta moves» også.

Bli med Alexandra Joner på koreografiprøve til mgp-låta "Cinderella".

NRK.no ble med på danseprøvene til Alexandra Joner. Se video her!

Må ikke tryne

De siste ukene har årets elleve MGP-artister vært opptatt med koreografiprøver, der de øver på å synge og røre på seg, samt å se inn i riktig kamera.

Alexandra Joner har en lang dansekarriere bak seg, men er likevel spent på opptredenen.

– Det er ganske stor forskjell fra å synge og danse, til å bare danse. Sangen skal se bra ut, dansen skal se bra ut, jeg skal se bra ut og jeg skal ikke tryne. Man må huske på mye på en gang, forklarer hun.

– Håper de liker oss best

Koreograf Mia Valentina har jobbet med Joner i tre år. Hun peker på flere utfordringer Alexandra og hennes åtte kvinnelige dansere får.

– Deres største utfordring er å skulle danse i heler. Danserne har ikke så mye klær på seg, så det kommer til å syns om de ikke er cleane. De må holde balansen. Dessuten må Alexandra konsentrere seg om pusten. Det er mye dansemoves i nummeret og hun skal klare å synge samtidig.

Om to uker skal alt sitte. Joner både gleder og gruer seg til finalen.

– Jeg håper alle liker det de får servert og at de liker oss best, avslutter hun.

MGP-finalen ser du på NRK1 den 14. mars.