NRK Meny
Normal

– Mer åpent enn på lenge

Fire musikkanmeldere – fem vinnertips. Ifølge ekspertene må vi nesten ti år tilbake i Melodi Grand Prix-historien for å finne et år der konkurransen var like åpen som nå.

MGP-oppslag

Musikkanmelderne i dagens aviser er alt annet enn enige om årets MGP-låter. – Dette kan bli veldig spennende, nå må artistene virkelig levere på scenen, sier GP-president Morten Thomassen.

Foto: Skjermdump: VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK

I dag ble årets MGP-låter offentliggjort for publikum. Tradisjon tro har musikkanmelderne trillet terninger, men sjelden har uenigheten vært så stor som i år.

Når fire av landets største musikkanmeldere har sagt sin mening står vi igjen med fem forskjellige vinnerkandidater.

VGs anmelder Stein Østbø gir terningkast fem til Alexandra Joner og Ira Konstantinidis. Aftenpostens Robert Hoftun Gjestad kaller Karin Park den største vinnerkandidaten mens Dagbladets Anders Grønneberg mener Jenny Langlo er den som utmerker seg mest. NRK P3s Mads Borch Bugge trekker frem Mørland & Debrah Scarlett som største mulige vinner internasjonalt.

– Jeg tror de har noe, særlig med tanke på hvor mange ganger Irland har vunnet med sterke melodiske ballader, sier han.

– Overraskende

Musikksjef Vivi Stenberg i MGP har hatt jobben med å velge ut låtene. Hun sier hun er overrasket over at det spriker såpass mye.

– Det reflekterer mye av det vi har fokusert på i utvelgelsesprosessen, nemlig at årets finale skal ha noe for enhver smak. Dette tegner til å bli en kjempespennende finale!

Ifølge Morten Thomassen, president i den norske Grand Prix-klubben, må vi tilbake til 2006 for å finne en så åpen konkurranse.

– Den gang var det en ekstremt spennende avstemning der artistene skiftet på å være i ledelsen hele tiden.

Thomassen tror det fort kan bli slik i år også.

– Jeg hadde nok ikke turt å satse penger på en vinner i år. Det er veldig åpent. Siden det ikke er semifinaler kan det gå alle veier i finalen, publikum har ikke et forhold til låtene slik som før. Det kan kanskje gi de erfarne artistene en liten fordel, tror han.

Enighet om eneren

Staysmans SMS-utveksling

Stian Thorbjørnsens (aka Staysman) SMS-utveksling med plateselskapet Sony i dag tidlig levner liten tvil: – Vi er kjempefornøyd, ler han.

Foto: Skjermdump

Kun en ting er musikkanmelderne enige om: Staysman & Lazz får terningkast en.

– Når vi prøver å bli det største rølpe-bandet i landet, er det en stor ære å utelukkende få enere. Jeg tror fansen hadde blitt rimelig skuffa om musikkanmeldere brått skulle trille en treer eller noe sånt kjedelig, sier Stian Thorbjørnsen aka Staysman til NRK.no.

– Vi satser på samme plassering i finalen som på terningene: Nummer en!