NRK Meny
Normal

- Spent, men følelsen er god!

En opplagt og spent Guri Schanke møtte pressen før den siste generalprøven torsdag. - Jeg er spent, men har en god følelse, sier Guri.

Guri Schanke
Foto: Geir Evensen / NRK

Nett-TV: Guri forteller om finaleforberedelsene

Den norske delegasjonen med Guri i spissen kom til Helsingfors allerede for en uke siden. Siden da har det blitt mye jobbing.

- Jeg har jobbet og jobbet, og snakket med pressen, vært på pressekonferanser og to åpningsfester. Så det har vært mest jobb. Det koster, men er gøy!

Ektemannen får Körberg på besøk

I dag kom deler av familien inkludert barna for å heie fra publikumsplass. Ektemannen Øivind Blunck er skadet etter en mopedulykke og måtte dessverre bli hjemme.

- Men han blir ikke alene. Tommy Körberg har konsert i Oslo og skal visst komme innom. Så da blir det Norge og Sverige, og de kan jo stemme på både The Ark og meg.

Spår Hviterussland og Island videre

Som alle andre synes Guri det er vanskelig å spå hvilke ti land som får finaleplass etter kveldens kvalifisering, men om hun må gjette, har hun tro på blant andre Hviterussland og Island.

- Det er jo så mange flinke her!

Hva er det siste du må gjøre før du går på scenen i kveld?

- Det siste som skjer er vel at sminkøren Janne kommer løpende for å prikke på meg med lipgloss eller noe slikt, ler Guri.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold