NRK Meny
Mor til Tooji, Lily Bandehy, lager rulette goshet, en persisk kjøttrull med tomater, urter og egg til jul.

Kjøttrullen fylt med egg og urter serveres med stekte tomater og limebåter. Lily Bandehy har laget kokebok med persisk mat.

Persisk kjøttrull med egg

Mor til Tooji, Lily Bandehy, lager rulette goshet, en persisk kjøttrull med tomater, urter og egg til jul.

Slik gjør du

Rasp løken og bland den godt med kjøttdeig, egg, salt, pepper, karri, kanel og mel. Brett deigen ut over et ark smurt aluminiumsfolie, som et 2 cm tykt rektangel. Strø persille over kjøttdeigen (med litt avstand fra kanten).

Legg 4–5 kokte egg etter hverandre på deigen. Rull kjøttdeigen godt rundt eggene. Klem kantene mot hverandre. Rull aluminiumsfolien rundt rullen så du er sikker på at rullen ikke åpner seg.

Plasser rullen i en passende stor ildfast form. Stek nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Ha hakkede tomater, olje, salt, chili og litt hvitløk i en kjele og la det koke litt sammen.

Ta kjøttrullen ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien forsiktig. Hell tomatsausen over. Sett rullen med tomatsaus i ovnen en halvtime til.

Ta rullen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter.

Legg kjøttrullen på et fat og skjær den forsiktig i 2 cm tykke skiver. Pass på så du ikke presser ut eggene. Hell sausen rundt. Pynt med sitronskiver og hakket persille.

Kilde: Lily Bandehy i tv-programmet Migrapolis julespesial