Hva er vel et italiensk måltid uten den perfekte pesto?
Den kan iallefall ikke kjøpes - kun lages!
Her kommer den, enkel og best:
GRØNN PESTO
1 plante frisk basilikum
1-2 never ristede pinjekjerner
2 båter hvitløk
3-4 dl finrevet parmesan
1,5 - 2dl god olivenolje
fingersalt
Plukk av alle bladene på planten og putt dem opp i en hurtigmikser sammen med grovt hakket hvitløk og 3/4 mengde av pinjekjernene (MÅ ristes gyldne i tørr stekapanne)
Kjøres til tørr mos i mikseren.
Tilsett finrevet parmesan. Kjør blandingen på lav hastighet, samtidig som olivenoljen blandes i en tynn stråle.
Kjøres til blandingen bader i olje (tilsett gjerne mer enn angitt ved behov).
Smak til med fingersalt (Maldon).
Kan stå ukesvis i kjøleskap.
Lykke til!