Hopp til innhold

Whitney Houstons familie får ikke selge Emmy-pris

Familien til den avdøde superstjernen ville auksjonere bort Emmy-prisen hun fikk på 80-tallet. Nå har en amerikanske dommer bestemt at det får de ikke.

TV-Whitney Houston-Emmy Suit Whitney Houston

EMMY-VINNER: Whitney Houston døde i 2012.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

– Vi respekterer rettens avgjørelse sier " Heritage Auctions talsmann Eric Bradley til nyhetsbyrået AP. Emmy-prisen vil bli tatt ut av auksjonen og levert tilbake til Houstons familie.

Den avdøde superstjernens familie ville auksjonere bort en 30 år gammel Emmy-pris som sangeren fikk for sin fremførelse av låten "Saving all my love for You" under Grammy-sermonien i 1986.

Emmy-akademiet eier prisen

Nå har den amerikansk dommeren Percy Anderson blokkert salget av prisen. Selskapet Heritage Auctions og popstjernens etterkommere vil selge prisen i tillegg til en rekke andre av popstjernens eiendeler.

Dommeren mener «Academy of Television Arts & Sciences » som deler ut prisen, har vist at de eier statuetten, og vil sannsynligvis vinne en eventuell rettsak. Hun mener Emmy-akademiet vil lide uopprettelig skade om statuen blir solgt.

Dommeren argumenterte med at Emmy-statuer blir lånt ut til artister som vinner dem, og at det er Academy of Television Arts & Sciences som har eierskapet til prisen. Derfor kan ikke prisen selges etter en artists død.

Om en arving ikke vil ha statuetten må den returneres til Emmy-akademiet, og lagres som et minne om prisvinneren.

Emmy-priser har blitt solgt før

Heritage Auctions påpekte at Emmy-statuer har blitt solgt i andre tilfeller.

– Akademiet har latt nesten 40 salg og auksjoner bare passere. Hvorfor går de til rettslige skritt mot Houston-familien?, sier president for auksjonsselskapet Greg Rohan.

Houston døde som 48-åring på et hotellrom i Beverly Hills.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters