NRK Meny
Normal

Whitney Houstons familie får ikke selge Emmy-pris

Familien til den avdøde superstjernen ville auksjonere bort Emmy-prisen hun fikk på 80-tallet. Nå har en amerikanske dommer bestemt at det får de ikke.

TV-Whitney Houston-Emmy Suit Whitney Houston

EMMY-VINNER: Whitney Houston døde i 2012.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

– Vi respekterer rettens avgjørelse sier " Heritage Auctions talsmann Eric Bradley til nyhetsbyrået AP. Emmy-prisen vil bli tatt ut av auksjonen og levert tilbake til Houstons familie.

Den avdøde superstjernens familie ville auksjonere bort en 30 år gammel Emmy-pris som sangeren fikk for sin fremførelse av låten "Saving all my love for You" under Grammy-sermonien i 1986.

Emmy-akademiet eier prisen

Nå har den amerikansk dommeren Percy Anderson blokkert salget av prisen. Selskapet Heritage Auctions og popstjernens etterkommere vil selge prisen i tillegg til en rekke andre av popstjernens eiendeler.

Dommeren mener «Academy of Television Arts & Sciences » som deler ut prisen, har vist at de eier statuetten, og vil sannsynligvis vinne en eventuell rettsak. Hun mener Emmy-akademiet vil lide uopprettelig skade om statuen blir solgt.

Dommeren argumenterte med at Emmy-statuer blir lånt ut til artister som vinner dem, og at det er Academy of Television Arts & Sciences som har eierskapet til prisen. Derfor kan ikke prisen selges etter en artists død.

Om en arving ikke vil ha statuetten må den returneres til Emmy-akademiet, og lagres som et minne om prisvinneren.

Emmy-priser har blitt solgt før

Heritage Auctions påpekte at Emmy-statuer har blitt solgt i andre tilfeller.

– Akademiet har latt nesten 40 salg og auksjoner bare passere. Hvorfor går de til rettslige skritt mot Houston-familien?, sier president for auksjonsselskapet Greg Rohan.

Houston døde som 48-åring på et hotellrom i Beverly Hills.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller