NRK Meny
Normal

Whitney Houstons familie får ikke selge Emmy-pris

Familien til den avdøde superstjernen ville auksjonere bort Emmy-prisen hun fikk på 80-tallet. Nå har en amerikanske dommer bestemt at det får de ikke.

TV-Whitney Houston-Emmy Suit Whitney Houston

EMMY-VINNER: Whitney Houston døde i 2012.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

– Vi respekterer rettens avgjørelse sier " Heritage Auctions talsmann Eric Bradley til nyhetsbyrået AP. Emmy-prisen vil bli tatt ut av auksjonen og levert tilbake til Houstons familie.

Den avdøde superstjernens familie ville auksjonere bort en 30 år gammel Emmy-pris som sangeren fikk for sin fremførelse av låten "Saving all my love for You" under Grammy-sermonien i 1986.

Emmy-akademiet eier prisen

Nå har den amerikansk dommeren Percy Anderson blokkert salget av prisen. Selskapet Heritage Auctions og popstjernens etterkommere vil selge prisen i tillegg til en rekke andre av popstjernens eiendeler.

Dommeren mener «Academy of Television Arts & Sciences » som deler ut prisen, har vist at de eier statuetten, og vil sannsynligvis vinne en eventuell rettsak. Hun mener Emmy-akademiet vil lide uopprettelig skade om statuen blir solgt.

Dommeren argumenterte med at Emmy-statuer blir lånt ut til artister som vinner dem, og at det er Academy of Television Arts & Sciences som har eierskapet til prisen. Derfor kan ikke prisen selges etter en artists død.

Om en arving ikke vil ha statuetten må den returneres til Emmy-akademiet, og lagres som et minne om prisvinneren.

Emmy-priser har blitt solgt før

Heritage Auctions påpekte at Emmy-statuer har blitt solgt i andre tilfeller.

– Akademiet har latt nesten 40 salg og auksjoner bare passere. Hvorfor går de til rettslige skritt mot Houston-familien?, sier president for auksjonsselskapet Greg Rohan.

Houston døde som 48-åring på et hotellrom i Beverly Hills.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP