– Hun var en legende

Artistkolleger og fans hyller Whitney Houston etter at hun ble funnet død i Los Angeles dagen før Grammy-utdelingen.

Alicia Keys

Alicia Keys var blant artistene på førfesten til Grammy-utdelingen, der Whitney Houston også skulle ha spilt.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Tony Bennett

Tony Bennett på førfesten til Grammy-utdelingen.

Foto: Vince Bucci / Ap

Houston døde på hotellrommet sitt i Beverly Hills natt til søndag norsk tid, 48 år gammel.

Dødsårsaken er foreløpig ikke bekreftet, men kjendisnettstedet TMZ hevder at Houston kan ha druknet i badekaret. Hun skal ha hatt flere glass med reseptbelagte legemidler, men ingen ulovlige stoffer.

Fans og skuelystne samlet seg raskt utenfor hotellet, samtidig som hyllestene og minneordene strømmet på fra artistkolleger.

– Mitt hjerte er bare ett av flere millioner som er knust etter å ha hørt om Whitneys død. Jeg vil alltid være takknemlig for den vidunderlige gjengivelsen av sangen min, sier Dolly Parton, som skrev megahiten «I Will Always Love You».

På førfesten til Grammy-utdelingen, der Houston skulle opptre, ble hun hedret av blant andre Alilcia Keys, Tony Bennett og Ray Davies.

– Det er en tragedie. Whitney Houston er det beste sangeren jeg noen gang har hørt, og hun vil bli dypt savnet, sier Bennett.

– Hun vil aldri bli glemt

Houston solgte over 170 millioner album, og har vunnet flere hundre priser, blant dem seks Grammy-priser, en Emmy og 30 Billboard-priser.

– Hun hadde en stemme som kunne gjøre en historie og en melodi til magiske noter, sier Lionel Richie.

– Hun var en legende. Slike mennesker er sjeldne, hun var utvilsomt en av de største superstjernene gjennom tidene, og en av de største stemmene vi noen gang kommer til å få høre, sier Simon Cowell til CNN.

– Hun vil aldri bli glemt. hun var en av de største stemmene som har velsignet oss, skriver Mariah Carey, som sangen duett med Houston til tegnefilmen «Prinsen av Egypt».

Whitney Houston og Maria Carey synger "When you believe" til "Prinsen av Egypt".

Whitney Houston og Maria Carey synger «When you believe» til «Prinsen av Egypt».

Foto: Scanpix

Brøt sammen på scenen

Houston slet lenge med narkotikamisbruk og et turbulent ekteskap med Bobby Brown, og kom aldri tilbake til gamle høyder.

Bobby Brown sto på scenen i Mississippi bare timer etter nyheten om Houstons død, der han brøt sammen, skriver CBS News.

– Først vil jeg si at jeg elsker dere alle sammen. Å gå på scenen i kveld er det vanskeligste jeg kunne ha gjort, sa Brown før stemmen sprakk.

Etter en ballade med flere andre sangere gikk han av scenen.

Video Fans sørger over Whitney Houston

VIDEO: Fans sørger over Whitney Houstons død. (Foto: Anders Tvegård)

Video Blomsterkranser utenfor hotellet der Whitney Houston døde

VIDEO: Fans legger ned blomsterkranser utenfor hotellet der Whitney Houston døde. (Foto: Anders Tvegård)

Kulturstrøm

 • Ukens beste låter

  Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

  Arctic Monkeys
  Foto: Presse
 • Norsk regi på Netflix-kultserie

  Den «Sonja»-aktuelle regissøren Anne Sewitsky var nylig i Sør-Afrika for å gjøre en episode av Netflix-kultserien «Black Mirror» - som en av ytterst få kvinnelige «Black Mirror»-regissører: I forrige sesong hadde Jodie Foster regi på en episode.

  Anne Sewitsky
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix