NRK Meny
Normal

Vil gjøre 10 b til landets beste

Kan man heve en svak skoleklasse ved å sette inn noen av Norges dyktigste pedagoger og gi dem et ekstremt høyt mål? Klasse 10 b ved Sten-Tærud skole i Skedsmo kommune har tatt utfordringen.

Klasse 10b Sten-Tærud 2008/2009
Foto: Strix

I løpet av vårsemesteret skal 10 b gå ut fra grunnskolen som en av de beste klassene i landet.

Gadd ikke gå på skolen

– Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å reagere på å se meg selv fra ett år tilbake, sier Magnus Berget som var luta lei av skolen ved juletider i fjor.

På høsten hadde han vært borte i 49 av 85 skoledager og sto i fare for å stryke i 10 fag.

Magnus Berget

Magnus Berget var lei av hele skolen.

Foto: Strix

– Du mener du er annerledes nå?

– Ja, klart! Jeg er mye roligere! jeg har begynt på videregående, og det går veldig bra!

Ti mandager på nyåret følger vi altså elevene i deres siste semester på grunnskolen. Målet er å gå fra å være en svak skoleklasse til å bli en av landets beste. De vanlige lærerne byttes ut med ni håndplukkede pedagoger, som sammen skal sørge for å gi elevene det grunnlaget de trenger for å fullføre videregående skole.

NRK-serien «Lærerne» var svært populær da den gikk på TV i august og september.

Fikk bedre tid med pedagogene

– Hva var det som forandret deg, da?

– At jeg fikk en ny start. De nye lærerne visste ingen ting om meg, og de var flere sånn at vi fikk bedre tid med hver lærer. Dessuten jobbet vi mye mer med praktiske oppgaver, og de ga seg ikke før vi hadde skjønt det vi drev med, sier Magnus.

– Ikke gi opp!

Nå sitter det en del 10.klassinger og er like lei av skolen som du var i fjor. Hva sier du til dem?

– At de må stå på og gjøre sitt beste. Det er bare dem selv det kommer an på, så de må ikke gi opp sånn som jeg hadde tenkt å gjøre. Det går bare ut over dem selv!

Serien er produsert av Strix, og filmteamet tilbrakte hele vårsemesteret i klasserommet til klasse 10 b. Resultatet er blitt en dokumentarserie på ti episoder som har sendestart på NRK1 4. januar.