Hopp til innhold

Tragediene

Liverpool Fotballklubb har blitt rammet av to store tragedier og disse har vært med på å samle lojalitet og støtte hos nordmenn.

Hillsborough Memorial utenfor Anfield Stadium i Liverpool
Foto: PAUL THOMAS / AP

Den største tragedien fant sted da da Liverpool møtte Nothingham forrest i Sheffield til semifinale i FA-cupen i 1989. Alt for mange ble sluppet inn på stadion og hele 96 Liverpool-supportere ble klemt i hjel.

Heysel stadion 29.05.85

Heysel stadion i Brussel 29.05.85.

Foto: Colorsport / SCANPIX

Fem år tidligere mistet 39 mennesker livet da opptøyer og panikk brøt løs under Europa-cupfinalen mot Juventus på Heysel stadion i Brussel.

Hillsborough fotballstadium, Sheffield, 16. april 1989

Hillsborough fotballstadium, Sheffield, 16. april 1989.

Foto: AFP

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse ord for ord

Fosse-fest i 40 timer

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.