To av tre sluttet

Det australske bandet Wolfmother ser ut til å være i total oppløsning.

Wolfmother på Norwegian Wood.

Andrew Stockdale, her under fjorårets konsert på Norwegian Wood i Oslo, lover at dette ikke er slutten for Wolfmother.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

To av bandets tre medlemmer har sluttet. Nå er bare vokalist og gitarist Andrew Stockdale igjen, mens bassist og keyboardist Chris Ross og trommeslager Myles Heskett har sluttet, med umiddelbar virkning, i følge bandets hjemmeside .

Sterkt kort

Bandet har vært et av de sterkeste kortene å ha som headliner på festivaler over hele verden de siste par årene. De har solgt over en halv million plater bare i USA og minst like mye i resten av verden. Og de vant også Grammy for beste rockshow med låta «Woman».

Men til tross for dette klarte ikke trioen å samarbeide. Og heller ikke en lengre pause i slutten av 2007 kunne hindre bruddet.

Nytt materiale

Wolfmother kom sammen igjen i 2008 for å jobbe med nytt materiale og dro ut på en mindre turné for å teste ut det nye materialet.

Siste konsert med den opprinnelige besetningen ble på den australske festivalen Byron Bay, der det begynte å gå rykter om utskiftninger i bandets besetning.

Dårlig kjemi

Etter denne konserten ga Chriss Ross beskjed om at han sluttet på grunn av dårlig kjemi og musikalsk uenighet.

Nå er bare vokalist og gitarist Andrew Stockdale igjen. Men han akter å forlenge bandets liv med nye musikere.

Kulturstrøm

 • Magne Furuholmen om A-ha

  A-ha skal på nytt ut på turné, ni år etter at de la ut på sin avskjedsturné og annonserte at de la bandet på hylla. I «Ukeslutt» på P2 forteller Magne Furuholmen at selv om de var enige om å legge opp da, har de blitt hentet inn av sin egen historie.

 • 300.000 besøkte bokmessen

  Bokmessen i Frankfurt, hvor Norge har vært æresgjest, er over. Opp mot 300.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene den varte. Norge har brukt 51 millioner kroner på å promotere norsk litteratur på messen. Litteraturfesten ble avsluttet med en fotballkamp mellom norske og tyske forfattere, en kamp Norge dessverre tapte 5–3 (NTB).

 • Bilal til Grenseløsfestivalen

  Stjernekamp-finalisten Bilal Saab kommer til Grenseløsfestivalen i Kirkenes neste år med bandet sitt Northkid. 20-åringen er det første navnet som slippes for neste års festival, skriver iFinnmark.

  Bilal Saab: Torna a Surriento
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK