NRK Meny
Normal

Intens opplevelse

Et av fjorårets mest omtalte og kritikerroste band gjør sin entre på Norwegian Wood scenen til store forventninger. Les hva NRKs anmelder mente om konserten.

Wolfmother på Norwegian Wood.

Australsk rock avslutta første dag av årets festival.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Wolfmother på Norwegian Wood.

NRKs anmelder ble rett og slett glad av Wolfmothers konsert.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Alt om Norwegian Wood!

Sist bandet var i Oslo ble det utsolgt i løpet av kort tid. Både gruppas første album og siste konserter i Norge har fått stående ovasjoner fra publikum så vel som presse. Wolfmother og festivalen får drahjelp av været som har vært ustabilt hele dagen, men som til festivalstart brekker opp og viser et mer sympatisk ansikt.

Leverer varene

Leverer så Wolfmother varene? Så definitivt. De sparker i gang med ”Dimension” og derfra og ut holder de intensiteten oppe hele veien. De er utrolig samspilte, og med stor spilleglede skaper de varme og god stemning i et riktig så bra befolket Frognerbadet. Andrew Stockdale på vokal imponerer med utstråling, tilstedeværelse og karisma som smitter over på et entusiastisk publikum. De to resterende medlemmene Chriss Ross (bass/keybord) og Myles Heskett (trommer) står ikke mye tilbake for Stockdale. Det virker rett og slett som Wolfmother har det sabla gøy på scenen..

Selv om Wolfmother på relativt kort tid har fått stjernestatus, fremstår gruppa som jordnære og utadvendte, og ikke minst lyser det spilleglede av bandet fra Sydney, Australia.

Gruppa har bare gitt ut en hel skive og det var skiva med samme navn som gruppa, altså ”Wolfmother” som kom i fjor. Derfor er det naturlig at så mye som ti av tretten låter er hentet fra denne skiva. Til tross for dette begrensede antall utgivelser, klarer de likevel og fylle plassen som hovedattraksjon denne torsdagskvelden på Norwegian Wood. Det kan ha sin forklaring i at gruppa turnerte i et år før de slapp sin debutskive. De har på kort tid funnet sin form, og basert på 70-talls inspirert rock ikledd et noe mer moderne lydbilde fungerer dette glimrende i konsertsammenheng.

Bud om større ting

Det kunne blitt så mye rart ut av denne konserten og kvelden, med tanke på de truende skyene, men det endte opp i en riktig så trivelig affære. Wolfmother har stoff i seg til enda større formater og oppgaver, og vi vil høre fra disse i lang tid fremover. Konklusjonen er at denne relativt nye gruppa holder mål, i bøtter og spann. Dette var rått, rocka ja rett og slett veldig gøy. Konserten var et eneste langt høydepunkt, noe alle smilende og nikkende menneskene rundt meg kunne skrive under på. En konsert man ble glad av.

Wolfmother på Norwegian Wood.

Wolfmother innfridde på Norwegian Wood.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix