Strømming-suksess for The Beatles

Tidenes mest populære band fikk en varm mottakelse da musikken deres ble gjort tilgjengelig på de fleste musikkstrømmetjenester natt til juleaften.

The Beatles.

THE BEATLES: Mellom 1958 og 1970 utgjorde John Lennon (f.v.), George Harrison, Paul McCartney og Ringo Starr verdens kanskje største musikkgruppe. Det merket strømmetjenestene i julen.

Foto: SCANPIX - arkivfoto - fotograf ukjent / SCANPIX

Etter å ha ligget ute på strømmetjenester som Apple Music, Deezer, Rhapsody, Spotify og Tidal siden julaften, har millioner av lyttere brukt julen til å høre på The Beatles.

Ifølge den største strømmetjenesten, Spotify, strømmet brukerne deres The Beatles-sanger 70 millioner ganger i løpet av de tre første dagene.

Den mest populære sangen var «Come Together» med rundt 2,3 millioner avspillinger. Dette kan være fordi det er åpningssangen på The Beatles' mest solgte album «Abbey Road».

På listen over de mest spilte sangene finner vi også «Let It Be», «Hey Jude» og «Here Comes the Sun».

Nye lyttere

Strømmetjenesten sier også at 65 prosent av brukerne som hørte på The Beatles var under 34 år gamle. Altså for unge til å ha opplevd at bandet ble oppløst i 1970.

– Vi hjelper å introdusere en ny generasjon av fans for det viktigste bandet i historien, sier Spotify-gründer Daniel Ek.

Den 32 år gamle svensken beskriver det som en personlig triumf å få The Beatles på Spotify.

– Bestemoren min likte jazz og bestefaren min var en operasanger. Den ene tingen i min barndom som alle i min familie kunne være enige om musikalsk, var The Beatles, sier han.

Kritikk

Spotify har fått kritikk av flere artister, blant annet Taylor Swift, for ikke å betale artistene godt nok. Den australske rockegruppen AC/DC var også lenge fraværende fra strømmetjenester, men slapp i sommer alle albumene sine.

Adele er en annen av dagens artister som ikke legger musikken sin ut for strømming , noe som er med på å sikre henne rekordhøyt platesalg.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix