Hopp til innhold

AC/DC slipper musikken sin på strømmetjenestene

De australske rockerne har gjort alle sine album tilgjengelig på de største strømmetjenestene, samme dag som Apple Music lanseres.

AC/DC

Sanger Brian Johnson og gitarist Angus Young har bestemt seg for å gjør musikken sin tilgjengelig på Spotify, Tidal og Apple Music.

Foto: MARKUS STUECKLIN / AP

Fra og med i dag blir musikken til bandet tilgjengelig på flere av de største strømmetjenestene, skriver New York Times natt til tirsdag.

Alle bandets album ligger nå på Spotify, Tidal og vil også være på Apple Music som ifølge The Verge lanseres klokken 17.00 i dag.

AC/DC har ventet lenge med å gjøre musikken sin tilgjengelig for den digitale tidsalderen. Først i 2012 kunne fans kjøpe bandets musikk på iTunes.

AC/DC er ikke de eneste digitale nølerne i musikkverden. Rockekollegaene i Metallica ventet helt til 2012 med å la musikken sin strømmes på Spotify, mens Led Zeppelin og Pink Floyd gjorde det samme året etter.

Trommis i trøbbel

Rockerne har solgt over 200 millioner album verden over og er med det blant tidenes mestselgende grupper. Albumet «Back in Black», som blant annet inneholder «You Shook Me All Night Long», er tidenes femte mest solgte album.

Bandet slapp albumet «Rock or Bust» i fjor høst, men albumslippet ble delvis overskygget av trommeslager Phil Rudds arrestasjon i New Zealand.

Phil Rudd

ARRESTERT: Trommeslager Phill Rudd ble droppet av AC/DC etter han ble arrestert i fjor.

Foto: Christine Cornege / Ap

Rudd sa seg tidligere i år skyldig i å ha framsatt dødstrusler og for besittelse av narkotika. Han var opprinnelig siktet for å ha hyrt inn en leiemorder til å ta livet av to personer, men den delen av siktelsen ble frafalt på grunn av manglende bevis.

Dette førte til at bandet la ut på turné uten han og det er fortsatt usikkert om Rudd får bli med i bandet igjen.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober