Hopp til innhold

Strengere soning for Lil Wayne

Rapperen Lil Wayne må sone på enecelle etter å ha hørt på musikk.

Lil' Wayne

Lil Wayne får strengere soningsforhold på Riker Island.

Foto: Andy Kropa / AFP

Lil Wayne: «I'm not a human being»

Lil Wayne har gitt ut albumet «I'm not a human being» fra fengselet.

Foto: Plateomslag
Rapperen Lil Wayne i retten

Lil Wayne i retten der han fikk forkynt dommen på ett år i fengsel for overtredelse av våpenloven.

Foto: Louis Lanzano / AP
Lil' Wayne på scenen før han mottok Grammy-prisen i februar 2009.

Lil Wayne på scenen før han mottok Grammy-prisen i februar 2009.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Den tidligere Grammy-vinneren Lil Wayne, som har klart å gi ut et nytt album mens han sitter i fengsel, får ikke lov til å høre på musikk mens han sitter inne.

Brøt reglene

Rapperen, som soner en dom for overtredelse av våpenloven, skal sitte fengslet i en drøy måned til – fram til 4. november.

Dwayne Carter, som han egentlig heter, brøt nemlig reglene i fengselet og må nå sone under strengere forhold fram til han slipper ut igjen.

Ifølge nyhetbyrået Associated Press hadde han skaffet seg utstyr til å lytte på musikk, men det var imot reglene. Fengselsreglene sier at man kun kan lytte til musikk på radioer og hodetelefoner solgt i fengselets egen butikk. Men Wayne hadde skaffet seg utstyr annet sted fra.

På enecelle

Derfor må han nå sitte på enecelle, uten omgang med andre innsatte.

Tidligere har musikeren uttalt overfor magasinet Rolling Stone at han planla å holde seg oppdatert på musikk under soningen, med en iPod.

Mens han tidligere kunne omgås andre i fengselet på Rikers Island stort sett hele tiden, vil nå være på cella 23 timer i døgnet, bare avbrutt av korte besøk og turer i dusjen. Maten må han spise for seg selv på cella og han får ikke omgås andre selv i den ene timen i døgnet han har for rekreasjon.

Lil Wayne fikk opprinnelig en straff på ett år, men forventes å slippe ut etter åtte måneder på grunn av god oppførsel, bortsett fra episoden med musikkutstyret.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.