Hopp til innhold

Strengere soning for Lil Wayne

Rapperen Lil Wayne må sone på enecelle etter å ha hørt på musikk.

Lil' Wayne

Lil Wayne får strengere soningsforhold på Riker Island.

Foto: Andy Kropa / AFP

Lil Wayne: «I'm not a human being»

Lil Wayne har gitt ut albumet «I'm not a human being» fra fengselet.

Foto: Plateomslag
Rapperen Lil Wayne i retten

Lil Wayne i retten der han fikk forkynt dommen på ett år i fengsel for overtredelse av våpenloven.

Foto: Louis Lanzano / AP
Lil' Wayne på scenen før han mottok Grammy-prisen i februar 2009.

Lil Wayne på scenen før han mottok Grammy-prisen i februar 2009.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Den tidligere Grammy-vinneren Lil Wayne, som har klart å gi ut et nytt album mens han sitter i fengsel, får ikke lov til å høre på musikk mens han sitter inne.

Brøt reglene

Rapperen, som soner en dom for overtredelse av våpenloven, skal sitte fengslet i en drøy måned til – fram til 4. november.

Dwayne Carter, som han egentlig heter, brøt nemlig reglene i fengselet og må nå sone under strengere forhold fram til han slipper ut igjen.

Ifølge nyhetbyrået Associated Press hadde han skaffet seg utstyr til å lytte på musikk, men det var imot reglene. Fengselsreglene sier at man kun kan lytte til musikk på radioer og hodetelefoner solgt i fengselets egen butikk. Men Wayne hadde skaffet seg utstyr annet sted fra.

På enecelle

Derfor må han nå sitte på enecelle, uten omgang med andre innsatte.

Tidligere har musikeren uttalt overfor magasinet Rolling Stone at han planla å holde seg oppdatert på musikk under soningen, med en iPod.

Mens han tidligere kunne omgås andre i fengselet på Rikers Island stort sett hele tiden, vil nå være på cella 23 timer i døgnet, bare avbrutt av korte besøk og turer i dusjen. Maten må han spise for seg selv på cella og han får ikke omgås andre selv i den ene timen i døgnet han har for rekreasjon.

Lil Wayne fikk opprinnelig en straff på ett år, men forventes å slippe ut etter åtte måneder på grunn av god oppførsel, bortsett fra episoden med musikkutstyret.

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.