Strengere soning for Lil Wayne

Rapperen Lil Wayne må sone på enecelle etter å ha hørt på musikk.

Lil' Wayne

Lil Wayne får strengere soningsforhold på Riker Island.

Foto: Andy Kropa / AFP

Lil Wayne: «I'm not a human being»

Lil Wayne har gitt ut albumet «I'm not a human being» fra fengselet.

Foto: Plateomslag
Rapperen Lil Wayne i retten

Lil Wayne i retten der han fikk forkynt dommen på ett år i fengsel for overtredelse av våpenloven.

Foto: Louis Lanzano / AP
Lil' Wayne på scenen før han mottok Grammy-prisen i februar 2009.

Lil Wayne på scenen før han mottok Grammy-prisen i februar 2009.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Den tidligere Grammy-vinneren Lil Wayne, som har klart å gi ut et nytt album mens han sitter i fengsel, får ikke lov til å høre på musikk mens han sitter inne.

Brøt reglene

Rapperen, som soner en dom for overtredelse av våpenloven, skal sitte fengslet i en drøy måned til – fram til 4. november.

Dwayne Carter, som han egentlig heter, brøt nemlig reglene i fengselet og må nå sone under strengere forhold fram til han slipper ut igjen.

Ifølge nyhetbyrået Associated Press hadde han skaffet seg utstyr til å lytte på musikk, men det var imot reglene. Fengselsreglene sier at man kun kan lytte til musikk på radioer og hodetelefoner solgt i fengselets egen butikk. Men Wayne hadde skaffet seg utstyr annet sted fra.

På enecelle

Derfor må han nå sitte på enecelle, uten omgang med andre innsatte.

Tidligere har musikeren uttalt overfor magasinet Rolling Stone at han planla å holde seg oppdatert på musikk under soningen, med en iPod.

Mens han tidligere kunne omgås andre i fengselet på Rikers Island stort sett hele tiden, vil nå være på cella 23 timer i døgnet, bare avbrutt av korte besøk og turer i dusjen. Maten må han spise for seg selv på cella og han får ikke omgås andre selv i den ene timen i døgnet han har for rekreasjon.

Lil Wayne fikk opprinnelig en straff på ett år, men forventes å slippe ut etter åtte måneder på grunn av god oppførsel, bortsett fra episoden med musikkutstyret.

Kulturstrøm

  • – Bringer lite nytt til torgs

    – Kjønnsorgan på skjerm og nakne kropper på scenen er gammelt nytt. Ut over dette virker det ikke som om de som står bak musikalen «Gullstrupen» faktisk hadde en tanke om å være nyskapende, skriver NRKs teaterkrtiker etter å ha sett premieren på det som er blitt kalt «verdens første pornomusikal» i Oslo lørdag.

  • Filmstjernen arrestert mange ganger

    Den 81-årige filmstjernen Jane Fonda er lidenskapelig opptatt av klimakampen. Og hun er ikke redd for å bli lagt i lenker for saken.