Hopp til innhold

Imponerer fra fengselet

Lil Wayne er buret inne på beryktede Rikers Island, men det hindrer ham ikke i å slippe plate – og imponere den amerikanske presidenten!

Politiets «mugshot» av Lil Wayne etter at han var blitt pågrepet for ulovlig våpenbesittelse

Politiets «mugshot» av Lil Wayne etter at han var blitt pågrepet for ulovlig våpenbesittelse.

Foto: HO / REUTERS

Rapperen slapp sin åttende plate, «I Am Not a Human Being», på nett mandag – for å feire sin egen bursdag samme dag. Som vi skrev forleden er det mange artister som havner innenfor murene, men det er ikke noe problem å holde karrieren i gang av den grunn.

Rapperen Lil Wayne i retten

Rapperen Lil Wayne, her i retten, fikk fengsel for våpenbesittelse.

Foto: Louis Lanzano / AP
Barak Obama på forsiden av Rolling Stone

Barak Obama forteller i Rolling Stone at LIl Wayn er blant artistene han hører på.

Foto: Rolling Stone Magazine
Lil Wayne på Grammy-showet i januar

Kontrastene er store for Lil Wayne, her på scenen under Grammy-showet i januar.

Foto: Matt Sayles / AP

Og at man er fengselsfugl er heller ikke noe hinder for å imponere USAs president, Barak Obama.

- Vil vise at han er med

Den fysiske utgaven av albumet kommer 12. oktober i USA. Hans forrig utgivelse var albumet «Rebirth», som av NRKs anmelder ble kalt for «bastard av et rockealbum».

– Han ønsket å slippe «I Am Not a Human Being» ut for å vise folk at han fremdeles er med, erklærte samarbeidspartneren Birdman til MTV.com.

USAs president Barack Obama hører først og fremst på musikk som var populær da han var liten gutt. Men han forsøker å følge med og hører gjerne på de av dagens artister som er inne, sier han i et intervju med musikkbladet Rolling Stone.

Presidentens iPod, som inneholder over 2.000 sanger, inneholder gamle sanger med Stevie Wonder, Bob Dylan og Rolling Stones og nytt materiale fra rappere som Lil Wayne og Nas.

Påvirkes av døtrene

Presidenten sier at det er hans personlige assistent Reggie Love som hjelper ham med å finne nye artister, men at også døtrene Malia og Sasha påvirker ham.

– De begynner å bli så store nå at de slenger forskjellige ting til meg. Musikk er fortsatt en stor kilde til glede for meg og noen ganger er det også en trøst på de dagene som føles ekstra slitsomme.

Lil Wayne skal sitte fengslet en drøy måned til, frem til 4. november, etter at han i mars havnet bak murene. Da hadde Dwayne Carter, som han egentlig heter, i oktober fjor erklært seg skyldig i overtredelser av våpenloven, etter at det ble funnet en pistol på turnébussen hans i 2007.

Vil jobbe med nytt album

Birdman sier at Lil Wayne gleder seg til å slippe ut.

– Det er ikke noe blivende sted for ham.

Og det første Lil Wayne akter å gjøre når han er på frifot, er å begynne å jobbe med sitt niende studioalbum, «Tha Carter IV», meldes det. Forløperen, «Tha Carter III» fra 2008, innbragte ham en Grammy-pris.

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter