Hopp til innhold

Stargate fikk Grammy for Rihanna-låt

Låtskriverne i Stargate vant Grammy-pris for Rihanna-hiten «Only Girl (In The World)». – Helt utrolig, sier duoen.

Stargate, som består av Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen, gikk til topps i kategorien beste danselåt sammen med samarbeidspartnerne Thaddis Harrell og Sandy Vee.

– Dette er helt utrolig. Det kan ikke beskrives. Kvelden har vært helt fantastisk, sier Mikkel Storleer Eriksen til NRK.

De utkonkurrerte dermed svenske Robyns «Dancing On My Own», La Roux' låt «In It For The Kill», Lady Gagas «Dance In The Dark» og «Rocket» av Goldfrapp.

Lovet datteren en valp

Fra scenen i Staples Center i Los Angeles takket Storleer Eriksen både sin kone og resten av familien.

Tor Erik Hermansen sendte en humoristisk beskjed til sin datter da han mottok prisen.

– Jeg vet at jeg lovte deg en valp dersom vi vant, men det var bare fordi jeg ikke trodde det ville skje, sa han.

Hør Stargate-gutta i intervju med NRKs Mona B. Riise fra Los Angeles i natt:

– Dette er første singel

Ifølge Mikkel Storleer Eriksen skrev de låten «Only Girl (In The World)» på bare fire timer.

– Låta ble til da Rihanna kom til oss og sa «på den neste plata vil jeg bare ha det moro, jeg vil danse, jeg vil lage uptempo-musikk». På det forrige albumet («Rated R», journ. anm.) var hun i et stadium i livet der hun ikke hadde lyst til å lage den type låter, sier Tor Erik Hermansen til NRK.

Cd-cover Rihanna

Coveret til Rihannas «Only Girl (In the World)»-singel.

Foto: Def Jam

«Only Girl (In the World)» ble offisielt sluppet 10. september i fjor, og har per januar 2011 solgt over to millioner kopier til verdensbasis.

– Det var den første låta vi lagde til henne i forbindelse med det nye albumet, og etter én gjennomlytting sa hun «dette er første singel». Hun sang vokalen, det ble kjempebra, og noen måneder senere var det blitt den første singelen, sier Hermansen videre.

Hør NRKs musikkekspert Asbjørn Slettemark forklare Stargates suksess:

– Country eller rock neste gang

Stargate var også nominert for Katy Perrys album «Teenage Dream» i kategorien «Årets album», men den prisen gikk til den kanadiske bandet «Arcade Fire» for albumet «The Suburbs»

Nattens pris er den andre Grammy-prisen til Stargate-duoen. I 2009 vant de prisen for beste R'n'B-låt med Ne-Yos «Miss Independent».

Vi vant R'n'B forrige gang, dance denne gangen. Så får vi se om det blir country eller rock neste gang, sier Mikkel Storleer Eriksen med et smil.

Video Stargate om USA-suksessen

VIDEO: Reporter Annette Groth møter Stargate etter Grammy-triumfen med Ne-Yo i 2009. Fra Lørdagsrevyen.

Flere nordmenn involvert

Det amerikanske bandet Train vant Grammy i kategorien for beste popframføring med vokal av en duo eller gruppe, for låta «Hey, Soul Sister».

Låta er skrevet av Trains frontfigur Patrick Monahan i samarbeid med nordmennene Amund Bjørklund og Espen Lind, også kjent som produsentteamet Espionage.

Espen Lind

Espen Lind bidro sammen med Amund Bjørklund til å skrive sangen «Hey, Soul Sister» for bandet Train. Bandet fikk i natt Grammy for sin vokalprestasjon på låta.

Foto: Kent-Einar Myreng

Denne prisen er imidlertid en artistprist, hvor ikke tekstforfattere og komponister belønnes.

– Vi glemte dessverre å takke Espionage, som hjalp til å skrive låta, da vi takket for prisen. Vi ble så perplekse, siden vi var nominert sammen med musikk fra tv-serien «Glee» hadde vi ikke regnet med å vinne, sier Monahan.

Trondheimsolistene var også nominert til Grammy i kategorien «Best Small Ensemble Performance», men nådde ikke opp.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Se videoen til «Only Girl (In the World)»:

Kulturstrøm

 • Furuholmen beklager stikk til norsk presse

  A-ha avlyste lørdag konserten i Oslo etter at Morten Harket fikk akutt betennelse i stemmebåndene.

  Bandmedlem Magne Furuholmen beklaget på Instagram til fansen at de måtte avlyse og skrev samtidig ironisk: «Mange takk til norsk presse som endelig skriver om turneen, uten å nevne utsolgte show og glade fans over hele verden».

  Nå beklager han stikket og sier at en fri og uavhengig presse er kritisk for at samfunnet skal fungere. «Det siste verden trenger er en ny superpriviligert, sutrende popstjerne som sier stakkars meg.»

  Magne Furuholmen utenfor den samiske paviljongen under åpningen av Venezia-biennalen 2022
  Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.