Smaken av deLillos i 2011

Hvordan høres deLillos ut i 2011? Hør den nye singelen her og skriv hva du synes om den.

Lars Lillo-Stenberg med DeLillos 85'.

Lars Lillo-Stenberg og deLillos er aktuelle med ny single.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

I dag var det radiopremiere på den nye deLillos-låta «Trist å være glad» i Nitimen på NRK P1.

Hør låta her:


Skriv hva du synes om låta i kommentarfeltet nederst!

deLillos er et av de aller største i norsk rock-/pophistorie. Men hva er de egentlig? Rock eller pop?

Rock eller pop?

Til Spellemannprisen 2010 er bandet nominert i kategorien Pop for konsertplata «Hjernen er alene i operaen». For 22 år siden ble de også nominert til Spellemannpris, for det opprinnelige albumet, «Hjernen er alene» - men den gang i kategorien Rock.

Uansett fikk vi i dag første smakebit på det som blir deLillos i 2011. Bandet spilte først den nye plata live for publikum på Rockefeller tre kvelder i desember. De som var til stede fikk konserten i opptak som gave da de gikk hjem.

Den gangen ble det hevdet at det nye albumet ikke ville bli lagt ut for ordinært salg. Men det stemte ikke. For noen uker etterpå dro bandet til Abbey Road Studios i London for å spille inn studioversjonen av «Trist å være glad».

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video DeLillos i Abbey Road

VIDEO: deLillos i Abbey Road.

deLillos' forrige ordinære studioalbum var plata «Huskeglemme» som kom ut i februar 2009. Plata fikk bare terningkast tre av Lydverket, som mente albumet var lettglemt moro.

Hva synes du om «Trist å være glad»? Skriv det her:

Kulturstrøm

 • Kulturministeren tipser om serier

  Kulturminister Trine Skei Grande besøkte denne uka Filmpolitiets podkast «Serietips» og deler sine seriefavoritter. Hun slår også et slag for dårlige serier.

  Legger frem Mediemelding
  Foto: Shad Madian / NRK
 • Staten har ansvar for Tinnosbanen

  Riksantikvaren meiner Bane Nor har eit ansvar for at Tinnosbanen blir sett i køyrbar stand for tog igjen. Jernbanedirektorat har rekna ut at det vil koste 300–500 millionar kroner å ruste opp Tinnosbanen som ein museumsbane for turisttog.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK
 • Gjev designpris til «Vindskip»

  Det tyske designrådet har tildelt en internasjonal pris til designet av «Vindskip». Båten reduserer klimagass og er tenkt som miljøvennlig frakteskip for biler. Gründeren Terje Lade fra Ålesund mottar prisen i Frankfurt 7. februar.

  Terje Lade har vunnet internasjonal designpris for Vindskip
  Foto: Lade AS