Hopp til innhold

Smaken av deLillos i 2011

Hvordan høres deLillos ut i 2011? Hør den nye singelen her og skriv hva du synes om den.

Lars Lillo-Stenberg med DeLillos 85'.

Lars Lillo-Stenberg og deLillos er aktuelle med ny single.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

I dag var det radiopremiere på den nye deLillos-låta «Trist å være glad» i Nitimen på NRK P1.

Hør låta her:


Skriv hva du synes om låta i kommentarfeltet nederst!

deLillos er et av de aller største i norsk rock-/pophistorie. Men hva er de egentlig? Rock eller pop?

Rock eller pop?

Til Spellemannprisen 2010 er bandet nominert i kategorien Pop for konsertplata «Hjernen er alene i operaen». For 22 år siden ble de også nominert til Spellemannpris, for det opprinnelige albumet, «Hjernen er alene» - men den gang i kategorien Rock.

Uansett fikk vi i dag første smakebit på det som blir deLillos i 2011. Bandet spilte først den nye plata live for publikum på Rockefeller tre kvelder i desember. De som var til stede fikk konserten i opptak som gave da de gikk hjem.

Den gangen ble det hevdet at det nye albumet ikke ville bli lagt ut for ordinært salg. Men det stemte ikke. For noen uker etterpå dro bandet til Abbey Road Studios i London for å spille inn studioversjonen av «Trist å være glad».

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video DeLillos i Abbey Road

VIDEO: deLillos i Abbey Road.

deLillos' forrige ordinære studioalbum var plata «Huskeglemme» som kom ut i februar 2009. Plata fikk bare terningkast tre av Lydverket, som mente albumet var lettglemt moro.

Hva synes du om «Trist å være glad»? Skriv det her:

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober