Hopp til innhold

Slik blir TV-høsten på NRK

Ny runde med Robert Stoltenberg, en actionfylt thrillerserie med Adil Khan og opp til flere program der skjeggete menn skal ut på tur, er noe av TV-underholdningen som kommer på NRK til høsten.

Video Høstpakke promo

Se klipp fra NRKs TV-høst her!

Flere av NRKs tungvektere er tilbake på skjermen denne høsten med lørdagskongen Dan Børge Akerø tilbake i vant slag. Han kommer med et quizprogram som bærer den umiskjennelige tittelen «Quizdan», hvor Norges flinkeste quizer skal kåres.

LES MER: QuizDan lover kjendisfritt program

Robert Stoltenberg introduserer fire nye karakterer i «Småbyliv»; en forelsket ordfører, en lærer med utradisjonelle undervisningsmetoder, en frisør som drømmer om et liv i Spania og en frikirkelig forstander for en menighet truet av nedleggelse.

Tilbake til opprinnelsen

Hva skjer når kjøpeglade tenåringer tar kontroll over familieøkonomien? Investor og gründer Shahzad Rana er coach når seks familier utfordres i dette rollebyttet i «Teenage Boss».

Hvem vi er og hvor vi kommer fra er evigvarende spørsmål. I «Norske Røtter» tar Samina Bruket oss med tilbake i tid for å se hvordan de første bosetningene her i landet var.

Matematiker og programleder Jo Røislien tar oss med på en reise inn i tallenes verden – «Siffer» er helt uten tavler og diagrammer, men desto mer entusiastisk.

På flukt fra Oslo Taxi

Da Janne og Pontus møtes, sier det schmokk! Fire år senere er lidenskapen skiftet ut med pizza Grandiosa og krangling om detaljer. «Schmock» er en norsk komedie om støvsuging, sex og kjærlighet i seks episoder.

Adil Khan har hovedrollen i thrillerserien «Taxi» og får livet snudd på hodet da svogeren gir ham en minnepinne med sensitiv informasjon.

Brått er han fritt vilt i Oslos gater, der drosjer kjører rundt med øyne som ser alt.

Video Taxi-trailer

Taxi er en fartsfylt serie med Adil Khan i hovedrollen.

Den evige toer

Mattias er født samme natt som månelandingen i 1969. Hans store idol er Buzz Aldrin, det andre mennesket på månen og den evige toer.

«Buzz Aldrin» er basert på Johan Harstads bok og er en historie om månelandinger, kjærlighet, Færøyene og drømmen om å være usynlig.

(saken fortsetter under bildet)

Buzz aldrin

Pål Sverre valheim har hovedrollen i 'Buzz Aldrin'

Jakten på kjærligheten

Egil Hegerberg

Skjegg 1:Når Egil Hegerberg skal på turne, får NRK være med.

Foto: Ole Kaland
 Alex Rosén

Skjegg 2: Alex Rosén skal ut i verden og møte nye nordmenn med spesielle historier.

Oddgeir Bruaset med Gullruten

Skjegg 3: Oddgeir Bruaset setter på ny kurs mot Norges aller mest grisgrente strøk.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Sigrid Bonde Tusvik drar på ny kjærestejakt, men denne gangen søker hun ikke partner til seg selv. Ove (26), Karin (31) og Ragnar (70) legger sin skjebne i programlederens hender og blir med på en halsbrekkende datingkarusell.

Samtidig vil Live Nelvik i «P3-morgen» teste ut hvordan det er å være kjæreste med en kjendis, der hun dater åtte særegne norske kjendiser, og graver seg inn i kjendisenes private sfære som «Dama til…»

– På vegne av norske kvinner skal jeg finne ut hvordan norske kjendismenn er som kjærester, forteller Live Nelvik til NRK.no.

Første runde med «Trekant» på NRK3 skapte seer- og klagerekord. I høst skal programlederne stille nye spørsmål om alt fra erogene soner og tabuer til miljøer som dyrker ganske uvanlige interesser.

Skjeggete menn på tur

Enmannsorkesteret Bare Egil Band legger ut på norgesturné. Til hver konsert gjør Egil med sitt aparte utseende og snodige oppførsel research i de lokale forholdene for å skreddersy repertoaret.

Hans Olav Brenner er en annen beskjegget kar som også er på reisefot. Han tar oss med på et roadmovie-eventyr i det dypeste av Norge og leter etter mennesker og fenomener som har vært med på å forandre vår kultur de siste 45 år.

Kjært gjensyn

I tillegg har den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset laget en ny serie av et av Norges mest populære program i en årrekke. Igjen legger han ut på tur for å besøke mennesker som lever der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

Alex Rosén er igjen i farta og reiser jorden rundt og møter åtte personer som har en spesiell interesse, et stort engasjement eller en veldig god historie å fortelle.

Dessuten er Linda Eide tilbake for å hylle attraksjonene som ikke står i guideboka, mens «Trygdekontoret» står klar med sin tredje sesong hvor Trygdebeistet stiller nye eksistensielle spørsmål til panelet.

NETT-TV: «Der ingen skulle tru...»

NETT-TV: «Folk i farta»

NETT-TV: «Norsk attraksjon»

Video Dramaserier høsten 2011

Disse dramaseriene kommer på NRK til høsten.

Kulturstrøm

  • «Underholdende, dog noe underveldende debut»

    – Albumets tittel og gjennomgående tematikk handler om forhold som visner bort. Selv om man som lytter ikke sitter igjen med en klar følelse av hvilke forhold det hintes til, er det ingen tvil om at Blackie ser på disse bruddene som høyst nødvendige, skriver NRK P3-kritiker Even Samir Kaushik i sin anmeldelse av debutalbumet til Blackie.