Svartmetall-bassist skal djevleutdrives i beste sendetid

Jørn «Necrobutcher» Stubberud, bassist svartmetall-bandet Mayhem, reiser til Arizona for å underlegge seg djevleutdrivelse. Det hele skal bli TV signert Alex Rosén.

mayhem 2010 inferno mayhem 2010 inferno

Mayhem-bassist Jørn Stubberud reiser i morgen til USA sammen med Alex Rosén for å prøve djevleutdrivelse.

Foto: Gitte Johannessen / NTB

ALEX ROSEN

Programleder Alex Rosén jobber for tiden med Melodi Grand Prix junior, men tar i morgen med seg en svartmetall-musiker til USA for djevleutdrivelse.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX
Bob Larsons djevleutdrivelse.

Slik presenterer Bob Larson djevleutdrivelse på sin egen Youtube-kanal. Her er det Heather som skal «renses». Se hele klippet nedenfor.

Foto: Skjermdump fra Youtube

Til høsten er det klart for en ny runde med Alex Rosén og serien «Folk i farta». I serien møter Rosén folk med tilknytning til Norge som ikke driver et vanlig ni til fire-liv.

Syv av åtte programmer er filmet, derav møter med en storviltjeger i Mozambique, og fiskeren Sig Hansen, kjent fra Discovery Channel.

I morgen reiser Rosén og hans NRK-team til USA for å gjøre opptak til det siste programmet. Der skal de møte bassisten i det legendariske norske svartmetallbandet Mayhem, Jørn «Necrobutcher» Stubberud.

Rosén og Stubberud skal sammen møte radio- og fjernsynsevangelisten Bob Larson, som i flere bøker har utdypet sin frykt for at rockemusikk gir okkult og destruktiv påvirkning – og er svært opptatt av satanisme.

Han skal blant annet ha vært svært opptatt av å «rense» Amy Winehouse.

Og i et blogginnlegg kaller han Anders Behring Breiviks handlinger for satanistiske og mener han må ha vært besatt av demoner.

– Djevleutdrivelse på nasjonalt fjernsyn

I et intervju med tyske Metal Hammer og sitert på Blabbermouth.net forteller Stubberud, med artistnavnet Necrobutcher, om sin forestående avtale med presten.

– Det er en berømt predikant, en svært religiøs fyr. Jeg er ikke-troende, så jeg tror han er en kvakksalver. Han er en eksorsist, det er det han driver med. Han kommer til å utføre en djevleutdrivelse på meg på nasjonalt fjernsyn.

Det aktuelle programmet blir trolig sendt på NRK1 til høsten. Det ser Stubberud frem til:

– Det kommer til å bli vilt som bare det, og selvsagt forventer jeg ikke brått å befris fra noen demoner eller hva det måtte være. Jeg er der bare for moro skyld, sier metalmusikeren – og utdyper hvordan han tar avstand fra religion.

– Det er bare løgner og dritt. Det er derfor jeg er der – for å slå tilbake og gi denne lille kvakksalveren et spark bak.

Ikke sikre på om det blir noe av

Det spørs imidlertid om han kommer så langt. Ifølge NRKs Øystein Hagelund, er ikke alt klart før avreise.

– Bob Larson vet ikke om dette foreløpig, så vi vet ikke om dette blir noe av, eller om det vil fungere på TV, sier han til NRK.no

Larson har fått presentert konseptet bak programmet, at Rosén møter folk med uvanlige yrker og følger dem på jobb.

Hvordan møtet med Rosén blir og hvorvidt han vil utføre en djevleutdrivelse på Stubberud gjenstår altså å se, men NRK.no lover å holde våre lesere oppdatert på saken.

Slik presenterer Bob Larson djevleutdrivelse på sin egen Youtube-kanal:

Kulturstrøm

 • Kan bli Årets trønder

  Maleren Håkon Bleken er en av finalistene til tittelen Årets trønder 2018. I november åpnet utstillingen «Do Not Go Gentle» på Henie Onstad Kunstsenter i Bærum, noe NRKs kunstkritiker Mona Pahle Bjerke mente bærer preg av overskudd, kraft og er intenst levende, av snart 90 år gamle Bleken.

 • Får æres-Gullbjørnen

  Den 72 år gamle skuespilleren Charlotte Rampling blir hyllet med æres-Gullbjørn av Berlinalen den 14. februar. Berlin-festivalen skal også vise i alt ti av filmene fra den britiskfødte skuespillerens karriere. Blant dem den omdiskuterte italienske erotiske thrilleren «Nattportieren» fra 1974. For tiden er Rampling i gang med innspillingen av Paul Verhoevens nye film «Benedetta» som har premiere i 2019.

  Charlotte Rampling
  Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB Tema
 • «Dagsrevyen 60 år» mest sette

  I snitt såg 738.000 jubileumssendinga til Dagsrevyen på laurdag viser TNS Gallup. Det er meir enn noko anna program denne helga med ein marknadsdel på 54,7%. Dermed utkonkurrerte sendinga Idol-finalen på TV2 som i snitt vart sett av 444.000.