Siste album fra TNT?

- Det er ingen selvfølge at det blir flere plater fra TNT.

TNT

TNT med dagens besetning (f.v.): Vokalist Tony Mills, trommis Diesel Dahl, bassist Victor Borge og gitarist Ronni Le Tekrø.

Foto: Stephen E. Butkus

Ronni Le Tekrø

Ronni Le Tekrø kan ikke garantere at det kommer noen flere studioalbum fra TNT.

Foto: Stephen E. Butkus
TNT Bookzine

TNTs siste album «Engine» ble gitt ut som en såkalt «bookazine».

Foto: Griff Kommunikasjon

Tungrockerne i TNT er aktuelle med sitt siste album - «Engine» .

- Traff veldig bra

Denne uka var Ronni Le Tekrø gjest i programmet Stjerneklart på NRK P1 og ble spurt om den nyeste utgivelsen ville komme på vinyl. Det kunne han ikke love, men han virket rimelig bastant på noe annet:

- Men jeg kan love at det blir det aller siste TNT-albumet, sa gitaristen.

- Det er ikke sånn kjempebestemt, men vi føler kanskje at dette albumet er et verdig stopp for album fra bandet. Vi synes at vi traff veldig bra med «Engine» og at den viser den originaliteten og stilen vi har skapt, sier Tekrø i programmet.

- Veien går alltid videre for TNT. Vi skal ikke oppløses, men jeg kan ikke se at vi skal lage noe studioalbum på en del år, sier Tekrø videre.

Det kan virke som det har gått en smule slitasje i bandet. De har brukt mye penger på å gi ut det siste albumet som en såkalt «bookazine». Plata blir distribuert via en avtale med Interpress hos Narvesen, i Mix-kiosker og på Statoil-stasjoner. Den har solgt flere tusen eksemplarer allerede, men salget blir ikke registrert på den offisielle albumlista.

Les også:

- Hardt å være plateartist

- Det er ikke en selvfølge at bandet kommer med flere plater nei, bekrefter bandets manager Inga Woie.

- Det er blitt så hardt å være plateartist. Man selger tusenvis av plater uten å komme på salgslista, og lager et påkosta produkt uten at Platekompaniet er interessert.

Se bilder:

- Interpress har rapportert inn tallene til Ifpi (som står bak VG-lista), tatt rett ut fra kassa til Narvesen, pluss tallene fra 7-eleven og Mix, forklarer hun.

Kunstneriske ambisjoner

Ronni Le Tekrø, TNT

Ronni Le Tekrø sine kunstneriske ambisjoner strekker seg ut over det han får oppfylt gjennom TNT. Her under åpningen av Rockheim i Trondheim i 2010.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Gruppas siste album fikk til slutt tittelen «Engine», men skulle etter det NRK forstår egentlig heter «Farwell to arms», kalt opp etter en roman av Ernst Hemmingway. Noe som også ville kunne indikere et siste farvel som plateutgivere.

I tillegg har også Ronnie Le Tekrø en rekke sideprosjekter og andre kunstneriske ambisjoner han ønsker å utforske. Han er både produsent og komponist og har blant mye annet bak seg prosjekter som «Magica Lanterna», der han samarbeider med Terje Rypdal.

30 års jubileum og samleplate?

Han insisterer imidlertid på at TNT er viktig for ham. Bandet har neste år 30 års jubileum og det kan i den forbindelse hende det for første gang dukker opp et «Best of»-album fra gruppa.

I en teksmelding til NRK sier Tekrø i tillegg:

«TNT recorder og spiller live til dommedag om vi så må, vi har ikke tatt noen endelig avgjørelse på om vi skal kjøre flere studialbum, men Engine føles som det siste og beste».

Kulturstrøm

  • SV vil modernisere pressestøtten

    SV vil ha en ny pressestøtteordning som åpner for flere gratisaviser på nett, skriver Klassekampen. Partiet vil at støtten skal være plattformnøytral, tilpasset heldigitale medier, og den skal tildeles på grunnlag av antall redaksjonelle stillinger, sier SVs mediepolitiske talsperson på Stortinget, Freddy André Øvstegård. Utspillet kommer i forbindelse med regjeringens varslede stortingsmelding om statens mediepolitikk.