Hopp til innhold

Redder helsa i Norge

Engelskmannen Tony Mills har bestemt seg for å bli Nordmann. Ikke bare for å være vokalist i TNT, men også for å få bedre helse.

Tony Mills, TNT

Tony Mills har vært vokalist i TNT siden 2006. Nå har han bestemt seg for å flytte til Norge og gjøre nordmann av seg.

Foto: David Dundas

TNT

TNT i sin ferskeste utgave, med (f.v.) Tony Mills, Diesel Dahl, Victor Borge og Ronni Le Tekrø.

Foto: Stephen E. Butkus
TNT på Trondheim Rockfestival, 2007

Tony Mills på scenen med TNT under Trondheim Rockfestival i 2007.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

For noen uker siden kom det nye albumet fra et av Norges aller største rockeband - TNT. Plata «Engine» er den tolvte i rekka fra bandet, og det tredje med den «nye» vokalisten, Tony Mills.

- Veldig mye reising

Han er fra Birmingham i England og starta bare 14 år gammel i punkbandet The Rip Offs. Seinere har han vært involvert i en rekke band, med gruppa Shy som det mest kjente.

Nå har han flytta til Norge og bestemt seg for å satse på sin musikalske karriere herfra, sammen med TNT, som i dag har internasjonal lansering av albumet «Engine»

- Det blei veldig mye reising, som var kilde til mange problemer og naturlig nok utgifter. Jeg vurderte hele tiden om jeg skulle flytte hit, og til slutt ble det et så stort problem at det gikk ut over helsa, så til slutt var det en enkel beslutning å flytte til Norge og gjøre livet enklere, forteller Tony Mills i et intervju med Kveldsåpent i NRK P1.

I fjor høst fikk Tony en kraftig advarsel i forhold til sin egen helse. I slutten av august falt han om på Gardermoen med et hjerteinfarkt. Men takket være rask hjelp og kort vei til en hjertestarter ble livet hans reddet.

«Døde» ved gate 21

TNT på Trondheim Rockfestival, 2007

Tony Mills er i ferd med å endre statsborgerskap fra engelsk til norsk og vil også lære seg språket. Trøndersk er imidlertid ennå litt vanskelig.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

- En dag tidligere tenkte jeg at «her er det noe som ikke er helt rett», men så trodde jeg at det gikk over. Jeg tok et fly til København, så til Oslo og videre til Narvik for å være med på en festival. Jeg fløy tilbake til Oslo, men innså nok ikke hvor trøtt og sliten jeg egentlig var, forteller Mills.

- Så var jeg på Gardermoen og ventet på et nytt fly til Trondheim for å spille i Skaun. Og det var da jeg «døde» - ved gate 21. Men jeg kan egentlig ikke si at det kom som noe sjokk, for du vet egentlig ikke hva som skjer. Alt blir bare veldig fredelig og mørkt, også tenker du kanskje at «dette er jo egentlig ganske bra». Men så kommer en det en fyr og setter strøm i deg.

- Men jeg var egentlig nokså utslitt antar jeg. Det er en slitsom livsstil med all reisingen, men nå som jeg har flyttet til Norge er mange av de utfordringene borte.

Skifter statsborgerskap

TNT på Trondheim Rockfestival, 2007

Mills lovpriser gitarist Ronni Le Tekrø og sier Norge er velsignet som har fostret et slikt talent.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Det nærmer seg et halvt år siden Mills falt om på Gardermoen, men nå er han tilbake igjen for fullt.

TNT er opprinnelig et band fra Trondheim, men Mills har fortsatt litt problemer med å uttale navnet på bandet med trøndersk dialekt. Han jobber imidlertid akkurat nå med å skifte statsborgerskap, fra engelsk til norsk og skal lære seg språket.

Mills har vært vokalist i bandet siden 2006, etter at Tony Harnell ga seg, og setter stor pris på å jobbe med musikere som Ronni Le Tekrø.

- Norge er velsignet som har fostret en type som ham. Han inspirerer musikere over hele verden og var egentlig hovedgrunnen til at jeg ble med i bandet. Han er en svært intelligent artist, fullstendig gal, men absolutt en av de som livet er verdt å leve for, sier Mills med et smil.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters