NRK Meny
Normal

Med TNT på tanken

Etter julaften, men før det nye året ser dagens lys, kommer TNT med plata «Engine».

TNT

TNT, slik de framstår i 2010.

Foto: Stephen E. Butkus

Ronni Le Tekrø

Det er gitarist Ronni Le Tekrø som har skrevet de fleste av låtene på den kommende plata sammen med vokalist Tony Mills.

Foto: Stephen E. Butkus
TNT Bookzine

Det nye albumet blir tilgjengelig sammen med en TNT «Bookzine» fra 27. desember.

Foto: Griff Kommunikasjon
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

TNT, gruppa som stadig gjør et heroisk forsøk på å holde i hevd den klassiske tungrocken, slipper sitt neste album 27. desember.

«Maler som en nysmørt Harley»

Midt mellom ribbe og raketter vil man kunne nyte nye riff fra Ronni Le Tekrø og nye «låter som maler som en nysmørt Harley i solnedgangen», som det heter i pressemeldingen fra bandet.

«Engine» blir TNTs tredje album med dagens besetning; med Tony Mills på vokal og Voctor Borge på bass.

Forrige album fra bandet var «Atlantis» som kom ut i 2008 .

Ikke uproblematisk

Plata er produsert av Ronni Le Tekrø og spilt inn i hans eget studio, mens tekstene i hovedsak er skrevet av Tekrø og Mills.

Veien til et nytt album har ikke bare vært problemfri for bandet. Rett etter at de var ferdig med innspillingen falt Tony Mills om med hjerteinfarkt på Gardermoen , men rask reaksjon fra flyplassens medisinske personell reddet ham.

Det nye albumet blir i første omgang kun å finne på Narvesen, i Mix-kiosker og på Statoil-stasjoner. TNT har denne gangen valgt å inngå en avtale med Interpress for distribusjon i Norge. CD-en blir dermed også å finne sammen med et magasin som i hovedsak fokuserer på TNT de siste fem åra.

Les mer om TNT!

Den første muligheten til å se bandet live med det nye materialet blir 21. januar på Rockefeller i Oslo.

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim