Signe Olsbø

Signe er altoppslukende interessert i Thor Heyerdahls legendariske ekspedisjon og reiser gjerne til Polynesia for premiepengene. Men ikke på en flåte!

Signe Olsbø
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Signes interesse for Kon-Tiki ekspedisjonen begynte da hun sammen med familien besøkte museet på Bygdøy.

Resultatet av dette besøket ble en særoppgave på skolen, enda en museumstur og ikke minst fikk det henne til å melde seg på årets Kvitt eller dobbelt.

Signe bor på Løvenstad utenfor Lillestrøm sammen med mor, far og tre søsken. Når vi spør Signe hva hun kunne tenkt seg å bruke de eventuelle premiepengene på, svarer hun en tur til Polynesia – med fly! Flåteturen kan altså Heyerdahl ha helt for seg selv.

Kon-Tiki

Kon-Tiki flåten i 1947

Foto: NRK

Signes emne

Kon-Tiki ekspedisjonen i 1947 ble en stor suksess. Et mannskap på seks klarte å seile over Stillehavet på en flåte laget av balsatømmer.

Thor Heyerdahl ville bevise at mennesker kan ha kommet til Polynesia fra Sør-Amerika, ikke Asia, slik vitenskapsfolk mente.

Båten Kon-Tiki var en nøyaktig kopi av inkaindianernes balsaflåter, og i løpet av 101 døgn drev flåten med vær og vind over det åpne Stillehavet, før den tilslutt strandet på atollen Raroia.

Kulturstrøm

  • Glastonbury er avlyst

    Den britiske mustikkfestivalen Glastonbury er avlyst for andre år på rad, på grunn av koronapandemien. Festivalen er verden største utendørs musikkfestival. Folk som har kjøpt billetter for i år vil kunne bruke dem neste år, opplyser arrangørene.

  • Sperrer kinesisk Twitter-konto

    Twitter har sperret kontoen til Kinas ambassade i USA etter publisering av et innlegg som forsvarer behandlingen av uigurer i Xinjiang der Kina er anklaget for grove menneskerettsbrudd. Meldingen er skjult men ikke fjernet, skriver Bloomberg.