Gynekologen i Askim

Ta like deler sex, kjærlighet og utroskap og gjør en mental reise til et velpleid villaområde rett sør for Gøteborg. På NRK1 mandag 31. mars kl 21.30.

Gynekologen i Askim
Foto: Bo Håkansson

Resultatet blir et uforglemmelig møte med blant andre den utbrente gynekologen Henning, den klamydiarammede pensjonisten Siv, og Pål, en casanovalignende leder av en boksirkel, som samler damene i Askim hver uke. Louise, som resultatløst streber etter å oppnå et tilfredsstillende sexliv med Henning, kan ikke unngå å bli sjarmert, og kaster seg i Påls armer…

Henning driver gynekologpraksis sammen med kona Louise i det veletablerte villaområdet Askim.

Som gynekolog får Henning kjennskap til mange intime detaljer om beboerne i det lille samfunnet. Det viser seg at under den velfriserte overflaten i Askim-hjemmene bobler et inferno av innestengte følelser.

Selv er Henning imidlertid lei av å utforske kvinnenes indre og prøver å finne kjærligheten et helt annet sted.

Gynekologen i Askim
Foto: Bo Håkansson

Første episode

I første episode oppdager Siv at hennes irriterende kløe i underlivet er Klamydia og at hennes mann er smittekilden.

Damene i Askim samles som vanlig hver uke i boksirkelen, der de forventer at den casanovalignende lederen Pål skal ta dem til nye høyder. Louise, som har et ikke-eksisterende sexliv med sin mann, går rett i fella og kaster seg i armene hans.

Pressekontakt: Katrine Andresen , 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900

Første episode starter mandag 31. mars kl 21.30 på NRK 1.

Kulturstrøm

 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash
 • «Kan bli en krimgodbit»

  Det er mye som gleder med TV 2s Kielergata. Lysten til å lage ny og annerledes norsk krim skinner gjennom, og serien plasserer seg forfriskende langt unna de etterforskerfokuserte morderjaktene som har preget så mange betongbleke “nordisk noir”-serier de siste årene, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Kielergata
  Foto: Anagram / TV2
 • «Skogens historie» vekker oppsikt

  Fire utenlandske forlag har kuppet en norsk bok om skog før budrunder under bokmessen i Frankfurt – ved hjelp av såkalte pre-empt-avtaler, ifølge boknettstedet 365. I «Skogens historie», som nylig utkom i Norge, skriver forfatter Reidar Müller om skogens betydning som livsmiljø for planter og dyr – ikke minst ulven – , og skogens plass i menneskenes forestillingsverden.

  Reidar Müller
  Foto: Aschehoug forlag