NRK Meny
Normal

Scott(e) i det gavmilde hjørnet

Waterboys kan gi sine fans mange øyeblikk av frustrasjon og mange av glede. Lørdag var heldigvis Mike Scott i godlune og bød mest på det siste.

Waterboys på Norwegian Wood.

Gammelhelta fikk 4500 i Frognerbadet til å danse lørdag kveld.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Waterboys på Norwegian Wood.

Steve Wickham og resten av bandet

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Mike Scott gikk sterkt ut med tittelkuttet fra albumet "Universal Hall", hvor både energien og Waterboys folkelement kom godt til syne, mens påfølgende "The Crash of Angel Wings" fra sistealbumet "Book of LIghtning" tok oss inn i Waterboys mer rocka hjørne.

Og dermed var tonen for kvelden satt, med ett sett som vekslet mellom folk-inspirert rock (med Scotts gamle våpendrager og felespiller Steve Wickham i en sentral rolle), mer episk anlagt rock a la "Whole of the Moon" til ting fra Waterboys mest rockrølpete hjørne.

Slik som gamle "Medicine Bow" mot slutten av konserten, som i sin for kvelden ekstra røffe drakt ga Mike Scott anledning til en real utblåsning.

 

 

Gammelt og nytt

Waterboys på Norwegian Wood.

I 2000 ble Ricard Naiff fast medlem av Waterboys.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

På samme måte som Scott viste fram sine mange sider, tok han også publikum med på en velbalansert reise gjennom Waterboys store katalog. Med låter helt tilbake fra "A Pagan Place" og "This Is The Sea" via "The Fisherman's Blues" (som avsluttet konsertens ordinære avdeling) fram til fjorårets "Book of Lightning". Og de som har sett Waterboys før, vet at dette slett ikke er noen selvfølge.

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.