Hopp til innhold

J.K. Rowlings voksenbok blir TV-serie

Bokanmelderne var lunkne. Nå lager BBC TV-serie om voksenboka til Harry Potters mor.

J. K. Rowling

J.K. Rowlings første voksenbok blir nå TV-serie på BBC.

Foto: BBC/Eurovision News)

J. K. Rowling

Tomme Stoler kom på norsk i november.

Foto: Cappelen Damm

Bøkene om trolldomslærlingen Harry Potter ble en enorm kinosuksess over hele verden. Nå vil BBC lage en TV-serie av J.K. Rowlings nyeste bok «The Casual Vacancy».

– Jeg har alltid tenkt at denne romanen ville passe best for TV og jeg synes BBC er det perfekte hjem for den, sier den 47 år gamle forfatteren i en pressemelding.

Sex og dop i voksenboka

Rowlings voksenbok, som på norsk har fått tittelen «Den tomme stolen», kom ut i september, fem år etter den siste boka om Harry Potter. Historien kunne ikke vært mer forskjellig enn den magiske verden hun har skapt i bøkene om Harry Potter. Voksenboken tar opp emner som voldtekt, stoffmisbruk og selvskading, skriver dr.dk.

Forventningen til Rowlings første voksenbok var skyhøye. Bare i Storbritannia ble det forhåndsbestilt hele 1 million eksemplarer av boken.

Handlingen i «Den tomme stolen» er lagt til den lille idylliske landsbyen Pagford. Her møter vi Barry Fairweather som dør helt uventet i begynnelsen av 40-årene, og etterlater seg landsbyen i sjokk. Under den vakre fasaden skjuler det seg en stor konflikt om det ledige setet som Barry etterlater seg i sognerådet.

Boken preges av både lidenskap, dobbeltspill og uventede avsløringer, ifølge Cappelen Damm, som gir ut boken på norsk.

Gode salgstall, dårlige kritikker

Salgstallene har vært høye, til tross for at boken ble lunkent mottatt blant anmelderne og slaktet i New York Times. D beskrev den som både skuffende og kjedelig.

Forfatteren har tidligere holdt døra åpen for et gjensyn med Harry Potter-universet, men hun sier at hennes neste bokprosjekt sannsynligvis kommer til å være rettet mot et enda mindre publikum.

Kulturstrøm