NRK Meny
Normal

R.E.M. med sitt første livealbum

R.E.M. kommer med ny plate i 2008, men først får vi «R.E.M. Live».

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.)

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.) - lot seg fascinere av polferd-bildene på Holmenkollen Park Hotell i Oslo I 2003.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Michael Stipe, R.E.M. REM

Michael Stipe og R.E.M. jobber også med et helt nytt album som skal komme i 2008.

Foto: STUART RAMSON / AP

Les også: Stipe på Low Frequency-konsert

Les også: R.E.M. skrøt av Stavanger

Les også: 25.000 hørte R.E.M.

Les også: R.E.M. holder koken

Les også: Har tidenes deppelåt

R.E.M. gir ut sitt første livealbum i oktober, bestående av to CD-er og en DVD som er tatt opp i Dublin i februar 2005 under «Around the Sun»-turneen til bandet.

Både hits og rariteter

Derfor vil seks av de i alt 22 sporene være hentet fra albumet «Around the Sun». Livealbumet vil ifølge Billboard simpelthen hete «R.E.M. Live».

Ellers blir både storhits som «Losing My Religion» og «Everybody Hurts» så vel som en håndfull rariteter med - deriblant «I Took Your Name» fra 1994-albumet «Monster», årgangslåten «(Don't Go Back To) Rockville» fra 1984 og den tidligere uutgittelåten «I'm Gonna DJ».

Nytt album på gang

En trailer for prosjektet er å se på fansiden murmurs.com .

For tiden er R.E.M. i studio med produsent Jacknife Lee, og planlegger å slippe et nytt album i 2008. Flere av de nye sangene var å høre under en konsertserie i Dublin nylig.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK