NRK Meny
Normal

R.E.M. klar med nytt album

- Det er ikke slik at vi kommer til å late som om dette er ballader. Dette er rockelåter, sier produsenten.

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.)

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.) kommer 1|. april med sitt nye album.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Michael Stipe og R.E.M.

Michael Stipe og R.E.M. har blitt mer rocka på sitt kommende album.

Foto: Seth Wenig / AP

Det er ingen fare for at R.E.M. noensinne vil bli forvekslet med Metallica, men gitarlyden er definitivt høyere på Georgia-bandets 14. studioalbum, «Accelerate».

Ingen aprilspøk

Oppfølgeren til «Around the Sun» fra 2004 er satt opp med tirsdag 1. april som utgivelsesdag fra plateselskapet Warner Bros., melder bransjebladet Billboard.

Nesten alt låtmateriale ble utprøvd i løpet av sommeren i Dublin, selv om bandets manager Bertis Downs sa at et par av sangene ikke nådde opp, og at et par albumspor ble lagt til side med tanke på livefremføring.

Bort med den søvnige stemningen

Det som stort sett er fjernet, er den søvnige stemningen fra «Around the Sun», som var både en kommersielle og kritisk skuffelse.

Nye låter som «Living Well Is the Best Revenge», «Horse to Water», «Aftermath» og «Until the Day Is Done» fanger den gamle R.E.M.-energien.

- Det er ikke slik at vi kommer til å late som om dette er ballader. Dette er rockelåter, sier Downs til Billboard.com.

Turné til våren

R.E.M. legger ut på turné til våren. Foreløpig er bare en opptreden bekreftet. Det skjer på Langerado Festival som avvikles fra 6. til 9. mars i Big Cypress i Florida.

Kulturstrøm

 • 2600 bilder fra norske spillefilmer

  Nasjonalbiblioteket har digitalisert rundt 2600 stillbilder fra norske langfilmer før 1945, melder Rushprint og viser fram noen av godbitene. Vil du søke etter bilder selv kan du gjøre det her. På bildet i denne notisen ser du Per Aabel og Wenche Foss fra filmen «En herre med bart» fra 1942.

  Per Aabel og Wenche Foss i filmen: En herre med bart
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Legende på Norges-besøk

  Pink Floyd-legenden Roger Waters var mandag på Nobels Fredssenter for diskutere politikk – og spille musikk. Publikum fikk seg også en aldri så liten musikalsk godbit da kvelden ble avrundet med en minikonsert fra den 74-årige musikklegenden. Etter planen skulle han bare spille én låt, men Waters serverte tre, og avsluttet å spille klassikeren «Mother» foran de 250 frammøtte (NTB).

 • Ny fargerik kolleksjon vises i dag

  For første gang på fire år viser klesdesigner Ingunn Birkeland fra Tvedestrand i dag en ny kolleksjon. Det skjer på Kunstnernes Hus under Oslo Runway 2018. Hvert plagg er unikt og er håndprodusert i Norge av designeren selv, skriver Agderposten.

  Ingunn Birkeland
  Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK