R.E.M. klar med nytt album

- Det er ikke slik at vi kommer til å late som om dette er ballader. Dette er rockelåter, sier produsenten.

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.)

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.) kommer 1|. april med sitt nye album.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Michael Stipe og R.E.M.

Michael Stipe og R.E.M. har blitt mer rocka på sitt kommende album.

Foto: Seth Wenig / AP

Det er ingen fare for at R.E.M. noensinne vil bli forvekslet med Metallica, men gitarlyden er definitivt høyere på Georgia-bandets 14. studioalbum, «Accelerate».

Ingen aprilspøk

Oppfølgeren til «Around the Sun» fra 2004 er satt opp med tirsdag 1. april som utgivelsesdag fra plateselskapet Warner Bros., melder bransjebladet Billboard.

Nesten alt låtmateriale ble utprøvd i løpet av sommeren i Dublin, selv om bandets manager Bertis Downs sa at et par av sangene ikke nådde opp, og at et par albumspor ble lagt til side med tanke på livefremføring.

Bort med den søvnige stemningen

Det som stort sett er fjernet, er den søvnige stemningen fra «Around the Sun», som var både en kommersielle og kritisk skuffelse.

Nye låter som «Living Well Is the Best Revenge», «Horse to Water», «Aftermath» og «Until the Day Is Done» fanger den gamle R.E.M.-energien.

- Det er ikke slik at vi kommer til å late som om dette er ballader. Dette er rockelåter, sier Downs til Billboard.com.

Turné til våren

R.E.M. legger ut på turné til våren. Foreløpig er bare en opptreden bekreftet. Det skjer på Langerado Festival som avvikles fra 6. til 9. mars i Big Cypress i Florida.

Kulturstrøm

  • Bestillingsverk til Biden

    Presidentens "eget" korps, The United States Marine Band har bestilt et musikkstykke av komponisten Peter Boyer, for fremførelse under innsettelsen av Joe Biden onsdag. Stykket Fanfare for Tomorrow er en bearbeidelse av et tidligere verk og ble bestilt på en ukes varsel, skriver nettstedet The Violin Channel. Komponisten måtte ta hensyn til at musikken skal spilles utendørs og lage stemmene lavere, særlig for trompetene.

  • Vant arkitekturpris

    Bofellesskapet Vindmøllebakken i Stavanger er tildelt Innovasjonsprisen for universell utforming i kategorien arkitektur. Det er Design og arkitektur Norge (DOGA) står bak Innovasjonsprisen for universell utforming.

    Vindmøllebakken bofelleskap
    Foto: Helen&Hard/Sindre Ellingsen