Hopp til innhold

R.E.M. klar med nytt album

- Det er ikke slik at vi kommer til å late som om dette er ballader. Dette er rockelåter, sier produsenten.

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.)

R.E.M - Michael Stipe (midten) flankert av Mike Mills (t.v.) og Peter Buck (t.h.) kommer 1|. april med sitt nye album.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Michael Stipe og R.E.M.

Michael Stipe og R.E.M. har blitt mer rocka på sitt kommende album.

Foto: Seth Wenig / AP

Det er ingen fare for at R.E.M. noensinne vil bli forvekslet med Metallica, men gitarlyden er definitivt høyere på Georgia-bandets 14. studioalbum, «Accelerate».

Ingen aprilspøk

Oppfølgeren til «Around the Sun» fra 2004 er satt opp med tirsdag 1. april som utgivelsesdag fra plateselskapet Warner Bros., melder bransjebladet Billboard.

Nesten alt låtmateriale ble utprøvd i løpet av sommeren i Dublin, selv om bandets manager Bertis Downs sa at et par av sangene ikke nådde opp, og at et par albumspor ble lagt til side med tanke på livefremføring.

Bort med den søvnige stemningen

Det som stort sett er fjernet, er den søvnige stemningen fra «Around the Sun», som var både en kommersielle og kritisk skuffelse.

Nye låter som «Living Well Is the Best Revenge», «Horse to Water», «Aftermath» og «Until the Day Is Done» fanger den gamle R.E.M.-energien.

- Det er ikke slik at vi kommer til å late som om dette er ballader. Dette er rockelåter, sier Downs til Billboard.com.

Turné til våren

R.E.M. legger ut på turné til våren. Foreløpig er bare en opptreden bekreftet. Det skjer på Langerado Festival som avvikles fra 6. til 9. mars i Big Cypress i Florida.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober