Hopp til innhold

Stipe på Low Frequency-konsert

R.E.M.-vokalist Michael Stipe, er fan av Low Frequency in Stereo.

Low Frequency in Stereo
Foto: Stig Krohn Haaland

Michael Stipe, R.E.M. REM
Foto: STUART RAMSON / AP

Bandet fra Haugesund er for tiden i USA i forbindelse med lanseringen av sitt nye album og holdt i den anledning en konsert på The Cake Shop under musikkfestivalen CMJ i New York på lørdag.

Begeistret

I salen sto en begeistret Stipe som kjøpte gruppas tre album og uttalte ifølge bandets plateselskap de tre ordene «This is Great!» før han forsvant, heter det i en pressemelding.

- Han er jo en musikkinteressert mann, som har vært observert på konserter med mindre band før, sier Rec 90-sjef Torfinn Nergaard Andersen til Dagbladet.no.

Kjøpte platene

Stipe kjøpte alle tre platene til Low Frequency in Stereo, som for tiden er aktuelle med albumet «The Last Temptation of ...».

Bandet er for tiden på en lengre turné i USA for å promotere sitt nye album, og New York-konserten var en del av festivalen CMJ Music Marathon, som er et av verdens største utstillingsvideo for indieband.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober