Vietnamesisk meny:
- Pho-suppe
- Fylt baguett
- Vietnamesiske vårruller
Pho-suppe
Pho uttales "fa".
Du trenger:
Kjøtt av høyrygg, suppeknoker, og litt flatbiff
Hønsebuljongpulver på glass
Løk
Bønnespirer
Eddik
Lime
sitron
Fersk chili
Frisk sweet basil, mynthe, sawleaf herb
Flat ris-pasta
Peanøttolje
Krydder: Five spice, malt sort pepper, fersk ingefær, fersk hvitløk, stjerneanis, kanelstang, sukker, fiskesaus.
Slik gjør du:
Svi høyrygg, suppeknoker og løken noen minutter i peanøttolje. Kjøttet legges i vann, kokes opp og skummes av.
Knus ingefær, hvitløk, 4 stjerneanis og 6 kanelstang i morter og tilsett. Kok dette i ca. to timer, reduser. Skjær rent kraftbena og kutt i små biter, ha i suppen. Smak til med salt og pepper. Skjær flatbiff i tynne skiver. Ha i suppeskål. Hell kokende suppe over, server.
Garnityr:
Løk i fine strimler og fennikkel skjæres tynt, marineres i hvitt sukker, eddik og vann.
Fylt baguett
Du trenger:
kjøtt (biff, lam eller svin) og baguetter
sitrongress
2 ss østerssaus
fiskesaus (gjerne hjemmelaget)
salat
bønnespirer
gulrot
rød chili
pepper
Slik gjør du:
Kjøttet skjæres i tynne skiver og wokes i peanøttolje sammen med grønnsaker og hakket sitrongress. Fyll baguettene med wok og salat, smak til med fiskesaus og pepper og server.
Vårruller
Eller vietnamesisk taco, om du vil.
Du trenger:
kjøttdeig
agurk
gulrot
3 fedd knust hvitløk
vermicelli (glassnudler)
bønneskudd
peanøtter
skrellede reker
krabbekjøtt
salat
koriander
mynte
rispapir
Slik gjør du:
Brun kjøttdeigen og smak til med krydder. Agurk og gulrot vaskes og finkuttes/raspes før det blandes med knust hvitløk.Vermicelli (glassnudler) klippes i biter og legges i kokende vann i ca. 5 min. Ha dem så over i iskaldt vann. Skyll bønneskuddene og hakk peanøttene.
Dypp risplatene i lunket vann i noen sekunder til de er myke. Fyll dem med kjøttdeig, agurk, gulrot, hvitløk, bønneskudd, peanøtter, reker og krabbekjøtt og rull dem sammen. Dryss over koriander og mynte og server rullen med et salatblad utenpå.