NRK Meny
Normal

Oppklarte lottomysteriet

Norgesglasset sporet opp ukjent lottomillionær.

Lottokuler
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

 

En kvinne fra Farsund vant 8,1 millioner i Lotto, men svarte ikke når Norsk Tipping ringte for å fortelle det. Kvinnen bor ikke i Norge lengre, men flyttet til USA i 1964 som 20-åring. Norsk Tipping hadde  fått en adresse i New York, men har ikke lyktes å komme i kontakt da Norgesglasset startet i dag kl. 13.05.

- Kvinnen var på ferie i Norge tidligere i sommer, og la inn en femukers-kupong. Hun hadde registrert seg, men uten telefonnummer og adresse, sier Bjørn Takle Fris i Norsk Tipping.

 

Lotto
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

 

Har konto i Norge  

Den utvandrede lottomillionæren har en sparekonto i en bank i Norge, men på adressen som står oppført på kontoen var det heller ingen som svarte. Norsk Tipping ønsket å komme i kontakt med kvinnen før de pengene ble overført.

Ønsket hjelp fra lytterne

I Norgesglasset oppfordret Bjørn Takle Fris lytterne til å hjelpe til å spore opp den uvitende lottomillionæren. Han etterlyste Gunvor, født i 1944 og utvandret til USA i 1964.

Fikk hjelp fra lytter

Midt i sendinga ringte en lytter som fortalte at hun visste hvem lottomillionæren var. 

- En av Norgesglassets trofaste lyttere ringte oss og fortalte at hun er vennine med Gunvor, og har telefonnummeret hennes i USA, forteller en fornøyd Bjørn Takle Fris, som takker Norgesglassets lyttere for hjelpa.

Hør: Sporløst forsvunnet lottomillionær

Hør: Lottomillinæren funnet

Norgesglasset NRK P1