NRK Meny
Normal

Høyre-politiker sendte hyttebilde til HRS i protest: – Fyll innboksen deres

Human Rights Service ønsker at folk skal sende dem bilder av Norge og «den kulturelle revolusjonen». Kårstein Løvaas (H) tok oppfordringen og sendte bilde av hytteutsikten sin.

bilde til rights

Dette er slik Kårstein Løvaas ser Norge i dag, og dette bildet sendte han til Human Rights Service.

Foto: privat

Tirsdag skrev NRK om Human Rights Services (HRS) nye fotoprosjekt der de ønsker bilder av det de kaller «den kulturelle revolusjonen» i Norge.

– De ber om bilder av Norge, med en undertone om at det handler om den kulturelle revolusjonen og islam, sier stortingsrepresentant Kårstein Løvaas (H).

Kårstein Eidem Løvaas (H)

Kårstein Eidem Løvaas er stortingsrepresentant fra Høyre.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Løvaas er en av flere som har vært kritiske til prosjektet, og hans reaksjon var å sende dem et bilde av utsikten fra hytta si som et eksempel på hvordan han ser Norge i dag.

Oppfordrer til å ta til motmæle

– Jeg synes aksjonen deres er ugrei, og dette er min måte å ta til motmæle mot den. Jeg håper flere gjør det, sier stortingsrepresentanten.

bilde til rights

Løvaas sendte denne mailen til HRS på tirsdag.

Foto: privat

På facebooksiden sin ser han at flere følger hans eksempel.

– Jeg synes det er en fin markering dersom folk markerer det på den måten, sier han og fortsetter:

– Vi må fylle innboksen deres med det vakre Norge. Kanskje det kan balansere bildet HRS har av Norge i dag.

Kan miste statsstøtten

Organisasjonen HRS får i dag over 1,8 millioner kroner i statsstøtte for å jobbe med integrering. Lene Vågslid, juridisk talsperson i Arbeiderpartiet, mener fotoprosjektet har motsatt effekt, og at pengetilskuddet må kuttes umiddelbart.

Lene Vågslid

Lene Vågslid (Ap) sier hun lenge har vært kritisk til HRS, og mener de burde miste statsstøtten.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– HRS mottar en støtte som er basert på en rekke kriterier knyttet til integreringsarbeid, og det vi ser i denne fotosaken er det stikk motsatte av integrering. Jeg synes det er en hårreisende sak, og mener støtten til HRS må fjernes, sier Vågslid.

Kårstein Løvaas (H) sier han ønsker en grundig gjennomgang av tilskuddet HRS i dag får.

– Vi må diskutere det i Høyre, og vi må også høre hva Human Rights Service har å si og hvilke faglige vurderinger vi får. Selv heller jeg mot å ikke fortsette pengestøtten, sier han.

Det har ikke lykkes NRK å få kontakt med verken Rita Karlsen eller Hege Storhaug i HRS for en kommentar.

Skjermdump, Human Rights Service

HRS publiserte dette bildet som illustrasjon til hva slags bilder de ønsker å få tilsendt i fotoprosjektet sitt.

Foto: Skjermdump

Kulturstrøm

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
 • Lager film om Boba Fett

  Ikke før har Han Solo hatt premiere som hovedkarakter i egen film, så meldes det at også en annen eventyrer fra «Star Wars»-universet – Boba Fett – også får sin langfilm. Det er James Mangold, som i fjor hadde regi på «Logan», som skal skrive manus og regissere. Det melder Hollywood Reporter (NTB).

  Solo: A Star Wars Story
  Foto: Jonathan Olley / Lucasfilm