Hopp til innhold

Nytt fra Sex Pistols?

Johnny Rotten vurderer å lage nye låter med Sex Pistols.

Johnny Rotten, Sex Pistols

Johnny Rotten er åpen for å igjen lage Sex Pistols-musikk.

Foto: MARKO DJURICA / REUTERS

Johnny Rotten i spissen for Sex Pistols spilte på Pingvin Club i Oslo i 1977

Johnny Rotten i spissen for Sex Pistols på Pingvin Club i Oslo i 1977.

Foto: K&U / K&U
Johnny Rotten i Sex Pistols.

- Selv bastarder som meg kan bli tilgitt, sier Johnny Rotten.

Foto: Chris Pizzello / AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Punklegenden John Joseph Lydon, bedre kjent som Johnny Rotten og som vokalist i Sex Pistols, vurderer å få sine gamle bandkamerater sammen igjen og skrive nytt materiale.

Aktuell med bok

Sangeren er i disse dager aktuell med den nye boka «Mr Rotten’s Scrapbook», som blant annet dokumenterer hans liv fram til nå i bilder.

Les også:

Den siste tiden har han turnért med sitt andre band, P.I.L. (Public Image Limited) – men føler tiden kan være inne for å gjøre noe nytt med Sex Pistols igjen.

Les mer om Sex Pistols!

- I «modus»

Bandet har også tidligere vurdert å spille inn nytt materiale, som i 2008 da ryktene gikk om et nytt album. Men ryktene skal den gang ha vært sterkt overdrevet.

- Den siste tiden har jeg virkelig vært i «modus» for å skrive låter, og kan se tilbake på Sex Pistols og tenke meg å skrive med dem igjen, sier Johnny Rotten i et intervju med nettstedet Stereogum.com.

- Det hadde jeg aldri fått til å tenke å på om jeg ikke hadde fått P.I.L. i gang igjen.

- Du glemmer

Sex Pistols ble i 2007 gjenforent for å markere 30 års-jubileet for bandets eneste albumutgivelse, «Never Mind The Bollocks». Året etter spilte de på Døgnvillfestivalen i Tromsø.

Gammelt uvennskap er blitt lagt til side og tiden har leget sår.

- Du glemmer gamle kriger og hat ettersom tiden går … selv bastarder som meg kan bli tilgitt, sier han videre.

Kulturstrøm

 • Flere norske filmfolk blir medlemmer av Oscar-akademiet

  Flere norske skuespillere og filmfolk er invitert inn som medlemmer av Oscar-akademiet, noe som gjør at de kan stemme på hvem som skal få Oscar-prisen.

  Skuespiller Renate Reinsve, samiske filmdirektøren Anna Lajla Utsi, castingdirektøren Yngvill Kolset Haga og filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen er invitert inn.
  (NTB)

  Renate Reinsve
  Foto: Tordis Gauteplass / NRK
 • Advokat mener R. Kelly maks bør dømmes til ti år

  – R. Kelly fortjener ikke mer enn 10 år i fengsel til tross for at han ble dømt for å ha gjort overgrep tiår for å rekruttere kvinner og jenter til sex, noe som gjenspeiler hvordan historie som misbrukt barn kan ha ført til hans voksne «hyperseksualitet», sa R&B-sangerens advokat ifølge Reuters.

  Påtalemyndigheten har sagt at Kelly bli fengslet for mer enn 25 år, noe de gjenspeiler hans fortsatte fare for publikum og mangel på anger for å ha utnyttet sin berømmelse for å lokke ofre til seg
  bane, hvor han kunne tilfredsstille sine rovvilte og seksuelle lyster.

 • TV 2 oppfylte krav som allmennkringkaster

  TV 2 oppfylte i fjor de fleste kravene som allmennkringkaster og mottar full kompensasjon på 135 millioner kroner for 2021, ifølge Medietilsynet.

  Avtalen som trådte i kraft 1. januar 2019, gjør at kanalen kan få inntil 135 millioner kroner hvert år i fem år for å dekke nettokostnadene ved å levere allmennkringkastingsinnhold. Avtalen varer fram til neste år.

  Som kommersiell allmennkringkaster skal TV 2 blant annet levere egenproduserte daglige riksdekkende nyhetsprogrammer med base i den sentrale nyhetsredaksjonen (Bergen), norskspråklige program for barn og unge og førstegangsvisninger av norsk film og TV-drama.

  (©NTB)

  Tv2 logo
  Foto: Javad Parsa / Javad Parsa

Flere kulturnyheter