Normal

Ny Jacko-plate på vei?

Den abdiserte popkongen Michael Jackson jobber med oppfølger til ”Invincible” fra 2001.

Michael Jackson
Foto: KOJI SASAHARA / AP

Michael Jackson på MTV Japans Video Music Awards
Foto: STR / AFP

Michael Jackson skal i følge EkstraBladet gjøre et nytt forsøk på å klatre opp på poptronen han befant seg på for en del år siden.

Ingen stor suksess

Det er fem år siden han ga ut ”Invincible”, som ikke ble noen stor suksess. Men nå jobber han med en ny plate i Irland, sammen med Will.i.Am, kjent fra Black Eyed Peas, melder EkstraBladet.

Etter at Michael Jackson ble frikjent for pedofillianklagene  i 2005 flyttet han til Bahrain, og det har flere ganger vært spekulert i comeback. Blant annet om et samarbeid med 50 Cent .

Det er ikke komment noen offisielle uttalelser, men det forventes at plateselskapet Two Seas gir ut plata en gang i 2007.

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix