Hopp til innhold

Norsk pub i Liverpool

De er så gale etter Liverpool fotballklubb at de rett og slett har kjøpt sin egen brune pub i Liverpool.

Norsk pub i Liverpool
Foto: Ragnhild Lund Ansnes / NRK

Karl- Erik Karlsen og Bernt Jo Vole er gale etter Liverpool fotballklubb og har reist hyppig til Liverpool de siste ti årene. Nå har de like så godt kjøpt seg en ekte, brun pub i Liverpool; The Old Rope Walk.

Inne på The Old Rope Walk

Bernt Jo Vole og Karl-Erik Karlsen inne på puben sin sammen med norske pubgjester.

Foto: Ragnhild Lund Ansnes / NRK

Drømmen er at den skal være møtestedet for flest mulig norske supportere på fotballtur i England. Både de røde Liverpooltilhengerne og de blå Everton-supporterne er velkomne.

The Old Rope Walk i Liverpool

The Old Rope Walk.

Foto: Ragnhild Lund Ansnes / NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober