Norsk pub i Liverpool

De er så gale etter Liverpool fotballklubb at de rett og slett har kjøpt sin egen brune pub i Liverpool.

Norsk pub i Liverpool
Foto: Ragnhild Lund Ansnes / NRK

Karl- Erik Karlsen og Bernt Jo Vole er gale etter Liverpool fotballklubb og har reist hyppig til Liverpool de siste ti årene. Nå har de like så godt kjøpt seg en ekte, brun pub i Liverpool; The Old Rope Walk.

Inne på The Old Rope Walk

Bernt Jo Vole og Karl-Erik Karlsen inne på puben sin sammen med norske pubgjester.

Foto: Ragnhild Lund Ansnes / NRK

Drømmen er at den skal være møtestedet for flest mulig norske supportere på fotballtur i England. Både de røde Liverpooltilhengerne og de blå Everton-supporterne er velkomne.

The Old Rope Walk i Liverpool

The Old Rope Walk.

Foto: Ragnhild Lund Ansnes / NRK

Kulturstrøm

 • Netflix mister «The Office»

  Fram til 2013 ble serien vist på gamlemåten i beste sendetid på NBC. Så overtok Netflix rettighetene og har gjort «The Office»s 208 episoder til tidenes mest sette på strømmekanaler. Nå har NBC vunnet tilbake anbudet på serien og starter sin egen strømmekanal for serien i 2021. Rettighetene koster NBC 850 millioner kroner i året, skriver Los Angeles Times.

  The Office
  Foto: Danny Moloshok / Reuters
 • Glemte komponister fram i lyset

  Når Oslo Filharmonien feirer sitt 100-årsjubileum til høsten trekker de fram tre komponister som av ulike grunner har fått lite oppmerksomhet. Hanna Marie Hansen fordi hun var kvinne, Lili Boulanger fordi hun døde ung og Bjørn Fongaard (bildet) fordi han skrev musikk mange ikke likte, skriver Ballade.

  Bjørn Fongaard
  Foto: Mentz Schulerud jr./NRK
 • Filmkomponist skaper BMW-lyd

  Det tyske bilselskapet BMW lanserer sin nyeste elbil i dag, og denne gangen er en komponist med på laget. Hans Zimmer, som er en av verdens mest kjente filmmusikkomponister har nemlig designet lydbildet inne i bilen. Elbiler er nesten helt lydløse, og mange savner de lydene de er vant til. BMW-eiere får nå valgfri billyd laget av mannen bak musikken til blant annet «Løvenes Konge» og «Pirates of the Carribean».

  BMW
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP