Hopp til innhold

Nektes å spille i Egypt

Elton John nektes å spille konsert i Egypt fordi han «er homo, tror Jesus var homo og er kritisk til organiserte religioner».

Elton John

Elton John vil spille i Egypt, men blir trolig stoppet.

Foto: Clemens Bilan / Scanpix/AFP

Elton John under ein konsert i Tyskland i 2008.

Elton John skaper kontroverser for sine uttalelser om Jesus og homofili.

Foto: Volker Wiciok / AP

Elton John hadde planer om å spille konsert i Egypt, senere denne måneden. Det var helt til det egyptiske musikerforbundet fikk si sin mening.

Søndag annonserte lederen for forbundet, Mounir al-Wasimi, at han sammen med myndighetene koordinerte hvordan de skulle stoppe konserten, fordi Elton John er homo, tror Jesus var homo og er kritisk til organiserte religioner, melder The Guardian.

- Hvordan?

- Hvordan kan vi tillate at en som er homo, som ønsker å forby religioner, som hevder at profeten Eissa (Jesus) var homo og som jobber for at land i midt-østen skal gi seksuell frihet til homosexuelle å holde konserter? spurte al-Wasimi i følge nettstedet monstersandcritics.com.

Les også: Elton John innlagt på sykehus

Den 63 år gamle popstjernen skapte kontroverser da han uttalte følgende til magasinet Parade i februar:

- Jeg tror Jesus var en barmhjertig, super-intelligent homofil mann som forsto menneskelige problemer. På korset tilga han dem som korsfestet ham. Jesus ville ha oss til å være kjærlige og tilgivende ... Prøv å være homofil kvinne i Midt-Østen - du er så godt som død.

Tabubelagt tema

Dette har vakt oppsikt, særlig i Egypt. Mounir al-Wasimi sier det nå vil bli gjort forsøk på å stoppe den planlagte konserten og at det egyptiske musikerforbundet er det eneste organet «autorisert til å tillate forestillinger av utenlandske sangere».

Les også: Hisser på seg Maya-indianere

Homofili er et tabubelagt tema i Egypt og en lesbisk scene i en egyptisk film satte i 2008 slumområder i Kairo i opprør. Samme året spilte Elton John i De forente arabiske emirater for et publikum på mer enn 13.000 fans.

Kulturstrøm

  • Gjør at man vrir seg av frydefullt ubehag i kinosetet

    «Syk pike» er sylskarp satire over oppmerksomhetstyranniet, skriver Filmpolitiets Birger Vestmo fra filmfestivalen i Cannes.

    – Dette er en helt særegen film som ligner på lite annet, et smart og vittig komidrama med innslag av blod og kroppsvæsker som gjør at man vrir seg av frydefullt ubehag i kinosetet, skriver Vestmo, og gir filmen terningkast fem.

    Signe (Kristine Kujath Thorp) bedriver selvmedisinering i Kristoffer Borglis «Syk pike».
    Foto: Ymer Media / Ymer Media

Flere kulturnyheter