NRK Meny
Normal

Nektes å spille i Egypt

Elton John nektes å spille konsert i Egypt fordi han «er homo, tror Jesus var homo og er kritisk til organiserte religioner».

Elton John

Elton John vil spille i Egypt, men blir trolig stoppet.

Foto: Clemens Bilan / Scanpix/AFP

Elton John under ein konsert i Tyskland i 2008.

Elton John skaper kontroverser for sine uttalelser om Jesus og homofili.

Foto: Volker Wiciok / AP

Elton John hadde planer om å spille konsert i Egypt, senere denne måneden. Det var helt til det egyptiske musikerforbundet fikk si sin mening.

Søndag annonserte lederen for forbundet, Mounir al-Wasimi, at han sammen med myndighetene koordinerte hvordan de skulle stoppe konserten, fordi Elton John er homo, tror Jesus var homo og er kritisk til organiserte religioner, melder The Guardian.

- Hvordan?

- Hvordan kan vi tillate at en som er homo, som ønsker å forby religioner, som hevder at profeten Eissa (Jesus) var homo og som jobber for at land i midt-østen skal gi seksuell frihet til homosexuelle å holde konserter? spurte al-Wasimi i følge nettstedet monstersandcritics.com.

Les også: Elton John innlagt på sykehus

Den 63 år gamle popstjernen skapte kontroverser da han uttalte følgende til magasinet Parade i februar:

- Jeg tror Jesus var en barmhjertig, super-intelligent homofil mann som forsto menneskelige problemer. På korset tilga han dem som korsfestet ham. Jesus ville ha oss til å være kjærlige og tilgivende ... Prøv å være homofil kvinne i Midt-Østen - du er så godt som død.

Tabubelagt tema

Dette har vakt oppsikt, særlig i Egypt. Mounir al-Wasimi sier det nå vil bli gjort forsøk på å stoppe den planlagte konserten og at det egyptiske musikerforbundet er det eneste organet «autorisert til å tillate forestillinger av utenlandske sangere».

Les også: Hisser på seg Maya-indianere

Homofili er et tabubelagt tema i Egypt og en lesbisk scene i en egyptisk film satte i 2008 slumområder i Kairo i opprør. Samme året spilte Elton John i De forente arabiske emirater for et publikum på mer enn 13.000 fans.