NRK Meny
Normal

Nå vil alle på Monsen-tur

Funksjonshemmede er blitt inspirert av «Ingen grenser»-ekspedisjonen med Lars Monsen. Mange spør om det blir en ny runde med serien som til nå har gjort mektig inntrykk på folk landet rundt.

Tare, Siv og Suzanna fra "Ingen grenser"

Tare, Siv og Suzanna fra «Ingen grenser».

Foto: Deltakernes egne bilder - se flere bilder på blogg.nrk.no/ingengrenser

Allerede etter første episode av «Ingen grenser» opplevde deltakerne en storm av henvendelser via internett og sosiale medier. Mange spør om det blir flere runder av TV-serien, og flere sier de har lyst til å melde seg på.

Suzanna Tangen sier at hun er spesielt glad for de positive tilbakemeldingene fra andre funksjonshemmede.

– Mange spør om det kommer til å bli en runde nummer to av serien, og har i tilfelle lyst til å melde seg på, sier hun til NRK.no.

Innsatsen til de 11 funksjonshemmede ekspedisjonsmedlemmene som har reist med Lars Monsens ekspedisjon over Nordkalotten har imponert både funksjonsfriske og funksjonshemmede.

Søndag kveld så 1,1 millioner nordmenn «Ingen grenser» på NRK1.

Også premieren på serien sist uke ble sett av over en million mennesker, og på NRK.no har publikum rost deltakernes innsats opp i skyene.

Håper på ny sjanse

I nettmøte med Per Christian og Grethe etter sending søndag skrev mange at de er blitt inspirert og vil være med på en eventuell ny ekspedisjon. Da Lars Monsen annonserte etter deltakere til ekspedisjonen hos Grosvold i fjor ble mange oppmerksomme på muligheten, men ikke alle turte å kaste seg ut i det.

Magnus fra Østfold skriver:

«…Vet dere om det kommer til å komme en oppfølger? Jeg turte rett å slett ikke melde meg på denne gangen, men går rundt å angrer som en hund nå etter å ha sett disse to programmene. »

Og, Grethe oppfordrer flere til å melde seg på, hvis muligheten dukker opp:

«Vi håper på en ny tur, og nå vet du at det er bare å melde seg på om det blir en ny tur. Det er verdt alt!!!!!!!!!!»

Ingen grenser; Har du kompass?

Suzanna Tangen og Lars Monsen.

Foto: Mastiff / NRK

– Serien sprenger grenser

Liv Arum, leder i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon

Liv Arum, leder i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon.

Liv Arum, generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon mener at Ingen grenser kan spille en viktig rolle og stiller seg svært positiv til det om Ingen Grenser får en oppfølger.

– TV-serien sprenger grenser ikke bare for funksjonshemmede selv, men viser også allmennheten at det nesten ikke er noen grenser for hva funksjonshemmede kan klare, sier hun.

Ut fra funksjonshemmedes behov ser hun gjerne at serien og ekspedisjonen blir fulgt opp med en ny ekspedisjon.

– Vil vurdere det

Lars Monsen ledet «Ingen grenser»-ekspedisjonen som blir vist som dokumentarserie på NRK1. Han deltar denne uken i Finnmarksløpet, og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Foreløpig har ikke NRK noen planer om å produsere en serie til, men TV-sjef Arne Helsingen vil heller ikke utelukke det:

TV-sjef Arne Helsingen i NRK

TV-sjef Arne Helsingen i NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

–Når vi ser hva slags reaksjoner som kommer i forbindelse med denne serien, ser vi dette er en type historie som det er få av. Folk blir spente på å se hvordan funksjonshemmede klarer å gjennomføre den tøffe turen, som ville vært for utfordrene slev for mange funksjonsfriske mennesker, sier han.

I kommentarfeltene på NRK.no blir «Ingen grenser» sammenlignet «71 grader Nord» – realityserien som har gått sesong etter sesong på TVNorge. Flere mener «Ingen Grenser» også burde gå videre.

– I utgangspunktet så vi på dette som en eksklusiv serie, derfor har vi ikke vurdert å lage en ekspedisjon nummer to. Men, akkurat som med andre serier – vil vi selvsagt vurdere det, sier Helsingen.