Hopp til innhold

Ros til «Ingen grenser»-deltakerne Per Christian og Grethe

Er Per Christian fra singel? Hva motiverte Grethe til å bli med på turen? De to deltakerne i Lars Monsens grenseløse ekspedisjon over Nordkalotten fikk masse ros for jernviljen sin. Søndag kveld svarte de seerne i nettmøte.

Per Christian Brunsvik og Grethe Fure
Foto: Geir Evensen / NRK

LES: Per Christien og Grethe svarte i NETTMØTE

–Råtøff lue!

Per Christian fikk ikke bare ros for jernviljen sin, men også for den tøffe lua han bruker på turen.

I nettmøtet etter sending av «Ingen grenser», episode 2, uttrykte leserne et intenst håp om at Per Christian kommer seg tilbake til ekspedisjonen. I søndagens episode måtte han forlate gjengen for å få behandling for en infeksjon på sykehus.

LES : Trøbbel i gjære for «Ingen grenser»

–Ja, jeg er singel

Nordfjordingen har både imponert og sjarmert mange der han kjemper seg fram med rullestol i knalltøft terreng. Noen spurte om rullestolen er spesialbygd, og flere spurte rett ut om Per Christian var singel. Han svarte:

–Jeg er veldig singel. Eller som en god kompis av meg sier: du er ikke singel, du er ledig :-).

Får Grethe hund?

Flere var blitt rørt av Grethes første møte med trekkhundene, og håpet at hun i ettertid har skaffet seg hund.

Hun ble også spurt om turen var like hard hele veien, og om hun skal være med på flere turer.

LES: Per Christien og Grethe svarte i NETTMØTE

Ektremsport uten sidestykke

"Jeg er mektig imponert over din, og de øvrige deltagernes enorme innsats på turen! Dette er jo ekstremsport uten sidestykke;-) Du er en fantastisk person som gir mye av deg selv. Lykke til videre!" skriver Berit.

Ole fra Nedre Eiker er blitt litt småbekymret for om retten til HC-parkering kan stå i fare etter at «Inger grenser»–deltakerne har visst hvor mye funksjonshemmede kan klare:

–Dere er fantastiske motivasjons og inspirasjonskilder! Noen fantastiske veivisere som viser verden at alt er mulig! Bare ikke imponer så mye at vi mister retten til å parkere på handikap-plass..., skriver han.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober