NRK Meny
Normal

Lager ny utgave av «The Bodyguard»

Filmselskapene lager nye versjoner av åtti- og nittitallsklassikere på løpende bånd. Nå skal også tidenes beste livvakt vekkes til live.

The Bodyguard

«The Bodyguard» skal ut i ny versjon.

Foto: Warner Bros

Kevin Costner reddet Whitney Houston tonesatt til I Will Always Love You i en scene som raskt fikk et klassikerstempel. Nå får forholdet mellom livvakt og popstjerne nytt liv når filmselskapet Warner Bros skal lage en ny versjon av storfilmen fra 1992, ifølge nettstedet Deadline.

«The Bodyguard» spilte inn over 2.3 milliarder dollar og er en av de mest innbringende filmene fra de siste to tiårene. Nyinnspillingen føyer seg til siste års resirkuleringsprosess med gamle Hollywood-suksesser som «Karate Kid», «Predators» eller «Tron».

Kan bli en suksess

Birger Vestmo

NRKs filmekspert Birger Vestmo tror nyinnspillingen av «The Bodyguard» kan bety penger i kassa.

Foto: Nadia Frantsen / NRK

NRKs filmekspert Birger Vestmo er ikke nødvendigvis positivt overrasket over nyheten.

– Jeg liker nå best de originale filmene, det er sjelden at slike remakes klarer å tilføre noe nytt, men det er jo tydelig at det er god butikk for Hollywood, forklarer programlederen for Filmpolitiet til NRK.no.

Vestmo tror at filmen kan bli et innbringende prosjekt for filmselskapet, men mener at alt står og faller på rollebesetningen.

Vil ha Rihanna som Whitney

Rihanna

Rihanna er Birger Vestmos forhåndsfavoritt til rollen.

Foto: Matt sayles / Scanpix/AP

«The Bodyguard» er en klassisk historie og manuset til Lawrence Kasdan er tidløst. Men jeg tror at alfa omega for filmen er hvem de klarer å skaffe i Whitney Houstons rolle. Få av dagens unge har noe forhold til originalen, så her blir stjernefaktoren avgjørende, forklarer Vestmo og drister seg til noen stalltips.

– Skal jeg tippe vil jeg tro at Lady GaGa, Christina Aguilera eller Miley Cyrus kan være gode kandidater, men personlig håper jeg på Rihanna. Hun er stor nok til å klare en slik rolle og vil løfte filmen til samme høyder som Houston i sin tid gjorde.

Irak-veteran blir livvakt

Whitney Houston

Whitney Houston blir nok ikke å se i den nye innspillingen.

Foto: Joel Ryan / Ap

I originalen var Kevin Costner en eks-Secret Service-agent som beskytter en superstjerne fra en gal forfølger. I nyinnspillingen vil det komme en tilsvarende historie, men livvakten skal ha bakgrunn fra Irak.

Oppgaven med å beskytte superstjernen skal være enda vanskeligere denne gang, da moderne verktøy som Twitter, Google Maps og sladresteder som TMZ har gjort tilgangen til kjendiser enklere enn noensinne.

Hvem som skal spille rollene er ikke kjent, men filmselskapet har uttalt at de vil ta en av dagens unge, kjente sangerinner og gi henne den samme muligheten som Whitney Houston fikk for 19 år siden.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm