NRK Meny
Normal

Lager film om Natascha Kampusch

Neste år starter innspillingen av filmen om østerrikske Natascha Kampusch. Filmens skapere sier de vil vise hva som virkelig skjedde med den bortførte jenta.

Natascha Kampusch

Natascha Kampusch fotografert i 2009.

Foto: Fabian Bimmer / AP

I 2006 kom følgende nyhet fra Østerrike; en ung jente hadde rømt etter åtte år i fangenskap .

Jenta, Natascha Kampusch, ble som tiåring kidnappet på vei til skolen i 1998. Saken forble uløst helt til hun uventet dukket opp i gatene i en forstad til den østerrikske hovedstaden en augustdag i 2006 .

– Usedvanlig anledning

I en meddelelse gjengitt i østerrikske medier torsdag, står det at det tyske filmselskapet Constantin Film og den tyske produsenten Bernd Eichinger har blitt enige med Kampusch om å lage den første spillefilmen om hennes historie.

– Jeg er glad for at en usedvanlig anledning har oppstått, slik at min historie på en varsom måte, i samarbeid med Bernd Eichinger og Constantin Film, kan vises på kinolerretet, sier Kampusch, ifølge meddelelsen.

Samme sted er Kampusch sitert på at det er mange medfølende henvendelser de siste årene som har beveget henne slik at hun nå tillater at hennes skjebne filmatiseres.

Natascha Kampusch

Natascha Kampusch sitt første TV-intervju etter at hun kom til rette etter åtte år i fangenskap.

Foto: Scanpix/AFP

– Vil fortelle hva som virkelig skjedde

– Jeg vet å verdsette, at Natascha Kampusch tiltror oss oppgaven med å filmatisere hennes historie, sier Bernd Eichinger i en kommentar.

Eichinger har tidligere skrevet og produsert kjente filmer som «Baader Meinhof» (2008), «Parfymen» (2006) og «Der Untergang» (2004).

Med seg på laget er også journalisten og dokumentarskaperen Peter Reichard, som skal være med og utvikle filmprosjektet og - manuset.

I forbindelse med reportasjen «Natascha Kampusch - 3096 dager i fangenskap» som ble vist i januar i år, intervjuet Reichard Kampusch over flere måneder.

– Etter alle mediespekulasjonene og politiskandaler som ble utløst av tilfellet Natascha Kampusch, er det viktig for Reichard og meg å fortelle hva som virkelig har skjedd, fortsetter Eichinger.

Lever tilbaketrukket

Til tross for at Kampusch sin kidnapper, Wolfgang Priklopil, tok livet sitt samme dag som Kampusch klarte å rømme, etterforskes saken fortsatt. Så sent som i november i fjor ble en venn av Priklopil offisielt mistenkt for å ha vært involvert i kidnappingen.

Tilfellet Natascha Kampusch førte til en større politiskandale i Østerrike, som igjen skapte krise i den østerrikske regjeringen .

Etter at hun rømte har Natascha Kampusch blant annet vært programleder for programmet «Natascha Kampusch treffer...», hvor hun i første program traff den østerrikske racerføreren Niki Lauda.

Siden har 21-åringen trukket seg tilbake fra offentligheten, og lever alene i Wien, hvor hun forsøker fullføre sin skolegang, ifølge østerrikske OE24.

Natascha Kampusch og Niki Lauda

I programserien «Natascha Kampusch treffer...» traff hun i første program den østerrikske racerføreren Niki Lauda.

Foto: REUTERS/Handout/PULS4 / REUTERS

Kulturstrøm

  • Mistenker ikke noe kriminelt

    Politiet i Oman sier til SVT at de ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt knyttet til den svenske DJ-en og produsenten Aviciis (28) dødsfall. – Vi har all informasjon, og vi vet hva som har skjedd. Vi mistenker ikke noe kriminelt.