NRK Meny
Normal

Knausgårds debut er utsolgt

Den store interessen rundt «Min kamp» har ført til større etterspørsel etter Karl Ove Knausgårds debutbok fra 1998.

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgårds debutroman er utsolgt.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Det skriver VG . «Ute av verden» handler om en 18 år gammel lærer som innleder et forhold til en 13-åring nordpå.

Knausgård fikk kritikerprisen for sin debutroman i 1998 og ble omtalt i svært rosende ordelag. En litterær sensasjon mente Øystein Rottem i Dagbladet.

Trykker mer

«En tid for alt», Knausgårds andre bok, har også solgt godt den siste tida. Den ble han også nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for, noe som ga et betydelig ekstrasalg, ifølge VG . Også P2-lytternes romanpris for 2004 , gikk til Knausgårds andre roman.

– Vi trykker opp 5000 eksemplarer av Ute av verden, som kommer om en uke, sier Richard Aarø i Tiden Forlag til VG. Han ga ut Knausgård før han gikk til Oktober Forlag.

«Ute av verden» er den av Knausgårds bøker som har solgt minst. Til sammen har den med bokklubbsalg et opplag på 30.000 bøker.

Bok nummer fire av «Min Kamp» kommer i februar.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller