Normal

Knausgårds debut er utsolgt

Den store interessen rundt «Min kamp» har ført til større etterspørsel etter Karl Ove Knausgårds debutbok fra 1998.

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgårds debutroman er utsolgt.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Det skriver VG . «Ute av verden» handler om en 18 år gammel lærer som innleder et forhold til en 13-åring nordpå.

Knausgård fikk kritikerprisen for sin debutroman i 1998 og ble omtalt i svært rosende ordelag. En litterær sensasjon mente Øystein Rottem i Dagbladet.

Trykker mer

«En tid for alt», Knausgårds andre bok, har også solgt godt den siste tida. Den ble han også nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for, noe som ga et betydelig ekstrasalg, ifølge VG . Også P2-lytternes romanpris for 2004 , gikk til Knausgårds andre roman.

– Vi trykker opp 5000 eksemplarer av Ute av verden, som kommer om en uke, sier Richard Aarø i Tiden Forlag til VG. Han ga ut Knausgård før han gikk til Oktober Forlag.

«Ute av verden» er den av Knausgårds bøker som har solgt minst. Til sammen har den med bokklubbsalg et opplag på 30.000 bøker.

Bok nummer fire av «Min Kamp» kommer i februar.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.